Judeţeanul are nevoie de un aparat de 1,6 milioane de euro pentru radioterapie. Bolnavii de cancer, obligaţi să se trateze la privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia Radioterapie, foto Adrian Obreja

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are nevoie urgent de un accelerator linear de particule, necesar pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Aparatul costă 1,6 milioane de euro.

Vechiul aparat de cobaltoterapie de la Secţia de Oncologie a Judeţeanului a fost tras pe linia moartă, de anul trecut, iar tratamentele se pot face doar la central privat de pe strada Carierei. Şa spitalul de stat se pot face doar tratamente cu citostatice. O şedinţă de radioterapie la privat costă 300 de lei, bani pe care mulţi braşoveni nu îi au, mai ales că un astfel de tratament necesită între 5 şi 10 şedinţe minim.

Senatorul Marius Neculoiu, fostul director al Spitalului Judeţean speră ca Braşovul să primească anul acesta un astfel de aparat, asta deşi bugetul sănătăţii nu este mai mare în 2014.

„Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a avut un buget de 8 miliarde de lei, însă peste 3,5 miliarde de lei s-au dus pe plata unor arierate. Acum, toate spitalele au scăpat de datorii, astfel că din bugetul de 7,9 miliarde de lei al ministerului vor fi direcţionaţi bani şi pentru investiţii. Am avut discuţii cu domnul ministru Eugen Nicolaescu şi anul trecut pe această temă şi a rămas ca Braşovul să fie trecut pe lista de priorităţi de anul acesta“, a precizat doctorul Marius Neculoiu, citat de newsbv.ro.

Pe aceeaşi temă:

Anul 2014 este anul parcărilor la Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite