Braşovul va avea trei autrostrăzi până în 2018. Cel puţin aşa promite Guvernul condus de Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, premierul Victor Ponta a prezentat, marti, strategia de dezvoltare a reţelei de autostrăzi pentru perioada 2014-2018.

Braşovul este pe lista Guvernul cu trei autrostrăzi. Premierul Victor Ponta a declat că din fondurile de dezvoltare regională pot fi finanţate cu 1,8 miliarde de Euro două segmente de autostradă, Sibiu-Braşov şi Braşov-Bacău, în aşa fel încât să se poată uni chiar în perioada imediat următoare Moldova şi Transilvania, mai scrie Mediafax.  

În ceea ce priveşte tronsoanele finanţate în regim de concesiune sau parteneriat public-privat, Ponta a spus că pe data de 9 decembrie se depune oferta finală pentru Comarnic-Braşov.

„Comarnic-Braşov e un proiect pe care îl consider esenţial pentru această guvernare şi pentru ţară în ansamblu. E tronsonul cu cel mai mare trafic din România, nu doar pentru caracteristica de turism, că acolo merg bucureşteni în weekend, ci mai ales pentru legătura între Ardeal şi Bucureşti", a mai spus Ponta, citat de Mediafax. Cei 58 de kilometri de autostradă vor costa 6,6 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă:

De miercuri, Braşovul va avea Centură Ocolitoare în regim de autostradă. Se inaugurează tronsonul care face legătura dintre DN13 şi DN 1

Construirea Autostrăzii Braşov-Comarnic începe în martie. Anul viitor începe şi construirea Autostrăzii Sibiu-Braşov, iar în 2015 demarează Sibiu-Piteşti

Dan Şova mută din pix autostrada Piteşti-Sibiu. Ministrul susţine o variantă prin Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite