Jandarm brașovean, monitor de intervenție profesională în Franța. Care este deviza sa

0
Publicat:

Un jandarm brașovean se antrenează în Franța și a obținut o calificare care nu este la îndemâna oricui. Deviza sa este că jandarmul acționează așa cum se antrenează, motiv pentru care se antrenează foarte bine.

Jandarmul brașovean Marian Balaban se pregătește în Franța FOTO Gruparea de jandarmi Mobilă Brașov
Jandarmul brașovean Marian Balaban se pregătește în Franța FOTO Gruparea de jandarmi Mobilă Brașov

Locotenentul Marian Balaban, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “BUREBISTA “ Brașov  și reprezentant al Jandarmeriei Române la stagiul de pregătire care se  desfăşoară în  cea mai prestigioasă școală de pregătire a Jandarmeriei Franceze,  a primit brevetul pe linie de pregătire în domeniul  intervenție profesionale.

Ofițerul brașovean a făcut un stagiu de pregătire de șase săptămâni în Centrul național de antrenament al forţelor jandarmeriei naționale din Saint-Astier, cu exerciții reale, executate în orașul francez, unde au fost implicate forțe și tehnică de ultimă generație, autospeciale de intervenție, elicoptere și echipamente specifice Jandarmeriei, locotenentul Balaban Marian a trecut cu BRIO testele și a primit brevetul MIP- Monitor de intervenție profesională.

„Acest brevet este absolvit doar de cei mai pregătiți jandarmi”

După cum spune și legea franceză, acest brevet este absolvit doar de cei mai pregătiți jandarmi, aceștia fiind supusi mai multor testări pentru fiecare dintre cele 4 module care întrunesc întreg stagiul. Locotenentul nostru, Balaban Marian a reușit sa treacă toate probele, fiindu-i apreciate calitățile de conducător al echipei și cele de comunicare în limba franceză, primind astfel brevetul MIP și reușind să fie unul dintre puținii jandarmi din acest stagiu care au trecut probele”, au precizat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile Brașov.

Întrebat care este fraza care concluzionează acest stagiu, locotenentul a răspuns: „Am învățat că jandarmul acționează cum se antrenează, deci el trebuie să se antreneze cum vrea să acţioneze”.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov reamintește că locotenentul se află în  „Stagiul de formare a ofițerilor în cadrul Școlii de Ofițeri a Jandarmeriei Naționale Franceze (EOGN)” din Melun, pentru un an. În acest stagiu se află reprezentanți ai mai multor țări prietene, precum România.

„Tu decizi dacă visul tău va deveni realitate! Poți aștepta, pur și simplu, poți să îți dorești, dar el nu se va materializa decât cu angajament și acțiune “, este caracterizarea perfectă și dovada că jandarmul  tinde spre excelență, perfecțiune și profesionalism, potrivit jandarmilor brașoveni.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri