Incident de tipul „Balena albastră“ într-un centru de plasament din Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este tulburată, de câteva zile, de un „joc“ neobişnuit, inventat de un rus, care se presupune că a dus până acum la moartea a 130 de copii. Un caz recent a apărut şi în judeţul Braşov.

O tânără de 19 ani, instituţionalizată la Complexul de Servicii „Măgura“ Codlea, judeţul Braşov, a încercat să joace „Balena Albastră“, după care a început să fie contactată telefonic de un necunoscut. „Tânăra susţine că a primit, cu această ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o hartă cu locaţia ei şi o îndrumare spre o anumită stradă din localitate, unde ar fi fost în siguranţă”, susţine şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Braşov, Gheorghe Durnă.

În acel moment, Durnă susţine că fata s-a speriat, şi-a deconectat telefonul şi a anunţat conducerea centrului, care la rândul său a sesizat secţia de poliţie din localitate, care a demarat cercetări în acest caz. Conducerea DGASPC Braşov a transmis tuturor şefilor de centre din subordine o informare cu privire la pericolele la care se supun copiii care accesează din curiozitate acest joc, precum şi solicitarea ca personalul de specialitate din subordine să consilieze copiii din centre şi să îi facă să conştientizeze pericolul la care se expun intrând în acest joc.
 

Totodată, DGASPC Braşov atrage atenţia părinţilor şi persoanelor care au în îngrijire copii şi tineri asupra riscurilor la care sunt supuşi copiii care accesează „la liber“ internetul, fiind la doar câteva click-uri distanţă de nişte zone obscure sau de nişte potenţiali infractori.


Pentru a evita aceste lucruri, spune reprezentnaţi Direcţiei Copilului Braşov, părinţii ar trebui să le explice minorilor că internetul nu este doar un loc de joacă şi că nu au voie să vorbească cu străini, să limiteze accesul la jocurile în reţea şi, cel mai important, să îi înveţe pe aceştia să le spună de fiecare dată tot ce se întâmplă, atunci când au temeri sau nu înţeleg ceva.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite