Curăţenie pe mai multe pârâuri din Braşov, de Ziua Mondială a Apei

0
0
Anul trecut s-au adunat peste 20 de tone de gunoaie în acţiunea de igienizare FOTO Adevărul
Anul trecut s-au adunat peste 20 de tone de gunoaie în acţiunea de igienizare FOTO Adevărul

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992.

Anul acesta, se împlinesc 25 de ani de când Naţiunile Unite şi-au unit eforturile în misiunea globală de a coordona acţiuni pentru salvarea celei mai de preţ resurse naturale, APA. ONU stabileşte o temă pentru Ziua Mondială a Apei care corespunde unei provocări curente sau viitoare. Tema pentru acest an este: „Apa şi apa uzată”.

Ziua Mondială a Apei reprezintă evenimentul prin care comunitatea internaţională arată respectul pentru apă, o oportunitate de a afla mai multe despre problemele legate de apă şi o inspiraţie  pentru oameni pentru a lua  măsuri pentru protejarea acesteia.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov, ca şi în anii anteriori, va celebra Ziua Mondială a Apei organizând acţiuni de igienizare a cursurilor de apă aflate în administrare de pe raza judeţului Braşov, fiind implicat tot personalul instituţiei.

Aztfel, în data de 21 martie se va interveni cu tot personalul salariat şi utilajele de transport din dotare în mai multe locaţii, pe pârâul canalul Timiş, în municipiul Braşov, pe pârâul Bozom şi pârâul Măieruş în comunele Apaţa şi Măieruş, pe pârâul Bogăţii, în localitatea Dopca, pe pârâul Cozd şi pârâul Homorod în Rupea, pe pârâul Mândra la Mândraşi pe pârâul Ghimbăşel în zona Râşnov.

Se estimează, pe baza datelor din anii precedenţi, că în cursul zilei cu ocazia acţiunii de salubrizare a cursurilor de apă se vor aduna în jur de 20 de tone de deşeuri.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri