Incendiul care a paralizat traficul în Brașov timp de câteva ore. Imagini cu momentul exploziei violente VIDEO

0
Publicat:

Întreg traficul din Brașov a fost blocat de un incendiu izbucnit într-un pasaj din centrul civic al orașului. Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care a izbucnit focul.

Momentul izbucnirii incendiului din centrul Brașovului FOTO captură video
Momentul izbucnirii incendiului din centrul Brașovului FOTO captură video

Un incendiu a blocat, pur și simplu, Brașovul, în după-amiaza zilei de luni, 9 octombrie 2023, timp de mai multe ore. În oraș, circulația a fost practic oprită, dacă ținem cont că distanțe de 100 de metri se parcurgeau în mai bine de 10 minute, iar situația aceasta s-a prelungit timp de câteva ore.

În jurul orei 15.30, un incendiu a izbucnit la pasajul subteran Hidro 2, situat în Centrul Civic al orașului. Pe aici trec 80% din liniile de transport în comun din oraș și există un sistem de organizare a traficului cu sens unic și 6 benzi pe sens, astfel că autobuzele puteau circula spre Centrul Istoric, dar nu și în sens opus.

Traficul a fost blocat în Centrul Civic din Brașov FOTO Ioan Buciumar
Traficul a fost blocat în Centrul Civic din Brașov FOTO Ioan Buciumar

S-a ajuns, astfel, în situația ca, la un moment dat, banda I, dedicată mijloacelor de transport în comun, să fie complet ocupată de autobuze de la Teatrul Sică Alexandrescu până în Livada Poștei, adică mai bine de un kilometru. Nu că pe celelalte benzi s-ar fi circulat, deoarece și ele erau în aceeași situație.

Traficul a fost dat peste cap din cauză că pompierii aveau nevoie de spațiu pentru intervenție și au restricționat circulația în Centrul Civic, zona cu cel mai intens trafic din oraș. Blocajul s-a extins, însă, în tot orașul, așa că s-a ajuns să fie cozi imense, de peste un kilometru, chiar și în cartierele de la marginea orașului.

Momentul declanșării incendiului, surprins de o cameră de supraveghere

Cei care veneau de la aeroport nu puteau intra în oraș din cauză că pe străzile din cartierul Bartolomeu erau cozi de kilometri. Abia la aproximativ două ore de la izbucnirea incendiului, traficul a început să revină la normal.

Pe TikTok a apărut, însă, un filmuleț surprins de o cameră de supraveghere din zonă chiar în momentul izbucnirii incendiului. Pe filmare se poate vedea cum cel puțin cinci tineri au ieșit în fugă din pasaj și au alergat spre parcul din zonă. Imediat după ei, un fum dens a ieșit din pasaj, așa cum se întâmplă în cazul unor explozii.

Pompierii nu au stabilit deocamdată cauza izbucnirii incendiului, iar polițiștii nu au identificat nici ei, cel puțin până în acest moment, vreo legătură între tinerii surprinși de camera de supraveghere și izbucnirea incendiului. De altfel, persoanele care au ieșit din pasaj nu au fost încă identificate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite