Vaslui: Incendiu într-un bloc din Bârlad. Peste 100 de persoane au fost evacuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit într-un bloc din municipiul Bârlad, pompierii au intervenit la fața locului cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD, scrie Agerpres.

SMURD FOTO Shutterstock
SMURD FOTO Shutterstock

Conform purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Mariu Stanciu, până la sosirea echipajelor de intervenție, peste 70 de locatari s-au autoevacuat, iar echipele de intervenție ale pompierilor militari au mai scos din bloc 40 de persoane, două dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale.

"La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul etajului trei, cel puţin trei garsoniere fiind cuprinse de flăcări. De asemenea, incendiul se manifesta violent şi pe holul imobilului, acolo fiind depozitată o mare cantitate de deşeuri. O persoană a fost transportată la UPU Bârlad, aceasta acuzând probleme cardiace. O a doua persoană a suferit un atac de panică şi o intoxicaţie minoră cu monoxid de carbon. Victima a primit primul ajutor în ambulanţa SMURD, ulterior aceasta refuzând transportul la spital. Pompierii au lucrat mai bine de două ore pentru lichidarea tuturor focarelor, evacuarea gazelor toxice şi fumului, evacuarea gunoaielor depozitate pe hol, precum şi pentru limitarea scurgerilor de gaze naturale", a declarat Marius Stanciu.

În urma acestui incendiu, zece garsoniere au fost afectate, precum și holurile blocului pe o suprafață de cel puțin 200 de metri pătrați. De asemenea, au fost afectate instalațiile electrice și de cablu TV, dar și trei contoare de gaze naturale.

Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, cauza cea mai probabilă pentru izbucnirea incendiului este acțiunea intenționată a unei persoane.

Polițiștii au demarat cercetări în acest caz și urmează să stabilească împrejurările producerii incendiului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite