Încă o promisiune pentru Drumul Ruşinii. Va fi declarat Drum Naţional în următoarea şedinţă de guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DJ 104 care leagă Şercaia de Hoghiz este un drum extremde circulat. Este însă şi cel mai prost drum din judeţul Braşov. Reparea lui costă 22 de milioane de euro, iar singura posibilitate pentru ca drumul să fie reparat este declararea lui ca fiind Drum Naţional pentru a putea intra în administrarea CNADNR

Drumul Ruşinii, DJ104, leagă două drumuri euroepene şi este singura cale de acces pentru 15 localităţi din zonă. Este  cel mai circulat drum judeţean din Braşov. În plus va fi bretea de legătură pentru Autostrada Braşov-Borş. Consiliul Judeţean a reuşit să repare până acum porţiunile de drum care trec prin localităţi. Nu s-a reuşit obţinerea de fonduri pentru o reparaţie capitală care este aşteptată de mai bine de 10 de ani.

Consiliul Judeţean Braşov nu îşi permite să repare în drumul în condiţiile în care în fiecare an primeşte doar 5-6 milioane de lei, adică cel mult 1,5 milioane de euro pentru toate drumurile din judeţ. Edilii au cerut în repetate rânduri ca DN 104 să fie declarat Drum Naţional pentru a putea fi reparat cu bani de bugetul de stat. După mai multe refuzuri, guvernanţii au acceptat în cele din urmă propunerea de la Braşov. „Cu certitudine, în prima şedinţă de Guvern va intra acest proiect prin care DJ 104 va fi clasat în Drum Naţional şi va fi administrat de către Compania de Drumuri, ţinând cont că a fost efectuată toată documentaţia în acest sens. Bineînţeles, se vor aloca şi fondurile pentru a se efectua reparaţia integrală a acestuia”, a asigurat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Popa.

Drumul Şercaia-Hoghiz este  numit şi „Drumul Ruşinii“ şi are o lungime de 25 de kilometri. Este într-o stare deplorabilă, nu are fundaţie, iar şoferii nu au cum să ocolească gropile. Toată şoseaua este plină de cratere. Compania Lafarge care exploatează drumul a fost de scord de acord că contribuie cu materiale pentru repararea drumului, dar nu să îl repare pe cheltuială proprie. Asta deşi drumul a fost în mare parte distrus de autovehiculele de mare tonaj care circulă spre fabrica de Hoghiz.

Pe aceeaşi temă:

Se repară podul pericol dintre Braşov şi Covasna

Camere video la intrările din judeţul Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite