Iluminatul festiv, victima creşterilor de preţ. O primărie de municipiu stinge luminiţele înainte de vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Săcele stinge mai devreme iluminatul festiv FOTO Primăria Săcele
Primăria Săcele stinge mai devreme iluminatul festiv FOTO Primăria Săcele

Primarul din Săcele, Virgil Popa, spune că va fi nevoit să oprească iluminatul festiv mai devreme, deoarece facturile la utilităţi au crescut foarte mult.

Creşterea preţurilor la gaz şi curent strică bucuria copiilor şi nu numai a lor. Pentru că facturile la curent au crescut de cel puţin trei ori, Primăria Săcele, dn Braşov, spune că nu prea are cum să facă economie la acest capitol. Singura posibilitate de reducere a consumului este ca iluminatul de sărbători să fie oprit mai repede. 

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, se plânge că facturile la curent au crescut de trei, patru ori, în timp ce în cazul gazului metan acestea sunt de cinci, şase ori mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului 2020. Edilul şef acuză faptul că furnizorii nu au încărcat ofertele de preţuri pe Bursa de Mărfuri, iar, cum vechile contracte expirau la 31 decembrie 2021, municipalitatea a fost nevoită să recurgă la negocieri. 

„Furnizorii de energie electrică şi gaz metan nu şi-au încărcat ofertele pe Bursa de Mărfuri nici măcar în ultima clipă din luna decembrie. Cum pe Bursa de Mărfuri nu s-a depus nicio ofertă, am fost nevoiţi să apelăm la procedura de negociere pentru a nu ajunge la furnizorii de ultimă instanţă care practică nişte preţuri colosale”, a explicat edilul săcelean. 

Primarul oraşului braşovean spune că, până acum, plătea aproximativ 150.000 de lei pe an pentru gazul metan şi un milion de lei pentru curentul electric. „Anul acesta estimăm că vom plăti 750.000 de lei pentru gaz şi trei milioane de lei pentru curentul electric. Singura posibilitate să facem o economie la acest capitol este să oprim mai devreme iluminatul festiv”, a mai precizat Virgil Popa. 

Edilul spune că Ministerul Energiei a abandonat autorităţile locale la început de an şi speră că problema energiei va fi o prioritate a ministrului. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Copii abuzaţi sub ochii autorităţilor. Anchetă după acuzaţii grave legate de un centru al Protecţiei Copilului Braşov

Braşov: Trei case, cuprinse de flăcări în Râşnov. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite