Copii abuzaţi sub ochii autorităţilor. Anchetă după acuzaţii grave legate de un centru al Protecţiei Copilului Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O beneficiară a centrului din Hărman acuză că a fost abuzată sexual de un angajat FOTO ASUM Braşov
O beneficiară a centrului din Hărman acuză că a fost abuzată sexual de un angajat FOTO ASUM Braşov

O beneficiară a Centrului de la Hărman, judeţul Braşov, s-a plâns că a fost abuzată sexual în mod repetat de către unul dintre angajaţi. Tânăra suferă de afecţiuni psihice. În acelaşi judeţ, la Rupea, o fată de 13 ani din Casa Ioana este însărcinată în luna a treia.

O beneficiară a centrului de la Hărman, judeţul Braşov, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, s-a plâns că a fost abuzată sexual în mod repetat de unul din angajaţii centrului. Tânăra, care suferă de afecţiuni psihice, nu a mai suportat această situaţie şi a decis să dezvăluie abuzurile la care era supusă. 

Dezvăluirile tinerei au ajuns la urechile preşedintelui Asociaţiei pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov, care a făcut publică situaţia. Preşedintele ASUM, Ionel Spătaru, susţine că angajatul a fost mutat, între timp, la sediul central al DGASPC, la Braşov. 

Contactat telefonic, angajatul a precizat că, deocamdată, se abţine de la comentarii şi nu are nimic de spus în acest moment. „DGASPC Brasov a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov şi, în paralel, a declanşat o cercetare administrativă, care se află în derulare”, a precizat Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt de la Protecţia Copilului Braşov. 

Angajatul de la Hărman se bucură de prezumţia de nevinovăţie cât timp instanţele nu vor decide altfel.

Tot în aceste prime zile ale anului a ieşit la iveală şi faptul că o fetiţă de 13 ani, instituţionalizată în centrul „Casa Ioana” din Rupea, este însărcinată în luna a treia. „În legătură cu cel de-al doilea caz  (minora de 13 ani), DGASPC Braşov, în urma verificărilor efectuate de către echipa pluridisciplinară, a sesizat organele de poliţie de la domiciliul fetei”, a mai precizat Lidia Mailat. 

„La sfârşitul anului 2021 am vrut să efectuăm o vizită de informare în două astfel de centre, cu privire la modul în care sunt respectate drepturile copiilor, drepturile omului! Deşi, prin protocolul semnat cu Protecţia Copilului Braşov, aceasta se obligă să ne permită accesul, de această dată a spus NU! Un NU categoric şi fără nicio altă explicaţie!  Nu ar fi trebuit să vedem şi să auzim lucruri de genul acestora? Acesta să fie motivul? Dacă am fi solicitat să le vizităm celor din conducerea Protecţiei Copilului cămara proprie cu murături şi dulceaţă, înţelegeam refuzul! Totuşi, instituţia publică nu trebuie confundată cu cămara proprie”, a declarant Ionel Spătaru, care spune că una dintre vizite ar fi trebuit să se desfăşoare chiar la „Casa Ioana” din Rupea. 

Vă recomandăm să mai citiţi:  

Braşov: Trei case, cuprinse de flăcări în Râşnov. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale

Accident rutier cu şase victime, pe drumul dintre Braşov şi Poiană

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite