Grupul german Dräxlmaier a inaugurat o investiţie de 50 de milioane de euro la Braşov. Aici se produc piese pentru cele mai exclusiviste mărci de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Dräxlmaier a inaugurat la Braşov două noi hale de producţie şi a creat 500 de noi locuri de muncă. În România compania are 15.000 de angajaţi, 30% din totalul salariaţilor grupului.

Dräxlmaier are la la Braşov afaceri în două locaţii. Una este la Ghimbav unde este un centru de inginerie unde se proiectează şi se testează piesele. A doua este la Codlea unde se produc efectiv piese de schimb (borduri, tapiţerii de portiere şi console de mijloc) pentru cele mai importante şi exclusiviste mărci de autoturisme din lume. Dräxlmaier a inaugurat joi la Braşov două noi hale de producţie la Codlea, o investiţie de 50 de milioane de euro, care a adus şi 500 de noi locuri de muncă. Compania are fabrici în peste 20 de ţări şi 55.000 de angajaţi. Dintre aceştia, 15.000, aproximativ 30%, lucrează în România.

Românii lucrează pentru mărci de maşini celebre

La Braşov se produc piese pentru 28 de tipuri de autoturisme. Fabricile de aici livrează 40.000 de piese pe săptămână. Angajaţii de la Braşov lucrează pentru Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, land Rover, Maserati, Mercedes, Porche, Tesla şi Volskwagen.

image

„Fabrica de la Braşov este una extrem de importantă în cadrul grupului şi extinderea era absolut necesară ţinând cont de comenzile pe care le primim din partea clienţilor noştri. În plus, este deja cunoscut faptul că specialiştii noştri au demonstrat că investiţiile grupului merită să fie direcţionate aici“, a spus Marius Suranyi, directorul general al fabricii din Braşov.

Compania Dräxlmaier are o cifră de afaceri de 3,9 miliarde de euro şi este prezentă în România din 1993. Pe lângă Braşov mai are fabbrici la Piteşti, Satu Mare, Timişoara şi Hunedoara. Compania a fost înfiinţată în 1958 de Fritz Dräxlmaier ca o afacere de familie. Astăzi compania este între primii 100 furnizori auto din lume.

Îşi alege angajaţii de pe băncile şcolii

Compania este şi cofondatoare a Şcolii Profesionale Germane de la Braşov, alături de alţi mari investitori. Practic viitorii angajaţi sunt specializaţi şi apoi recrutaţi de pe băncile şcolii. În plus fac practică direct la viitorul loc de muncă. Anul trecut a absolvit prima promoţie şi 94% dintre elevi au fost angajaţi a doua zi. Alături de celelalte companii germane din Braşov, Dräxlmaier va iniţia şi un program de master în inginerie în colaborare cu Universitatea Transilvania.

image

Premierul Victor Ponta, prezent la eveniment a ţinut să sublinieze că România este o ţară care merită pentru investitori.

„ Dräxlmaier este genul de companie pe care orice guvern şi orice ţară şi-ar dori să o aibă. Investeşte pe termen mediu şi lung, crează locuri de muncă şi plăteşte la timp taxele şi impozitele. În plus investeşte în dezvoltarea învăţământului dual care va funcţiona şi în România la fel de bine ca în Germania şi Austria. Prin măsurile pe care gunernul le-a luat, respectiv reducerea constribuţiilor la asigurările sociale şi scutirea de impozit al profitului investit, dar şi prin măsurile pe care le vom lua în viitor sperăm să convingem investitorii să vină  şi să rămână în România“, a spus Victor Ponta.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite