VIDEO Victor Ponta a venit cu elicopterul la Braşov. A declarat că susţine Aeroportul şi că Autostrada Braşov-Comarnic va fi făcută cu bani de la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum toate guvernele au promis un Aeroport la Braşov, dar până acum totul a rămas la satdiul de vorbe. Victor Ponta a declarat să susţine aeroportul, dar acesta nu se află în masterplanul de investiţii. La Braşov, Consiliul Judeţean a reuşit să construiască pista de 17 milioane de euro.

Deşi există studii clare că un aeroport la Braşov ar avea 300.000 de pasageri pe an, acesta nu este o prioritate deşi Braşovul este al doilea oraş turistic al ţării. În masterplan sunt alte aeroporturi în oraşe mult mai mici care nici nu se pot compara cu Braşovul la turism. Cum ar fi Tulcea care ar avea nevoie de 6,1 milioane de euro sau Craiova, unde aeroportul ar putea fi modernizat cu 69 de milioane de euro. În masterplan mai este menţionat şi Aeroportul de la Baia Mare care care este o prioritate deşi în 2014 a avut 21.000 de călători. Pentru finalizarea Aeroportului Braşov este nevoie de 30 de milioane de euro.

Victor Ponta a venit la Braşov la inagurarea unei investiţii de 50 de milioane de euro a companiei germane Dräxlmaier. A sosit cu elicopterul şi a aterizat la Ghimbav în apropierea viitorului aeroport. De acolo a avenit cu maşina la inaugurarea celor două noi hale de la Codlea ale companiei Dräxlmaier. Deşi nu este în masterplan, premierul a spus că va susţine financiar Aeroportul de la Braşov.

„Eu susţin acest proiect. Dar mai întâi trebuie lămurită situaţia la nivel local, dacă vor să-l păstreze cei de la Consiliul Judeţean sau dacă vor să-l cedeze Ministerului Transporturilor. Braşovul din punct de vedere economic şi al turismului este pole position al zonei. Va trebui să introducem acest proiect în dezvoltarea regională deoarece există aeroport şi la Sibiu şi la Târgu Mureş şi va fi o concurenţă. Important este să funcţioneze toate foarte bine toate, nu să se canibalizeze între ele. Guvernul va sprijini financiar Aeroportul de la Braşov“, a spus premierul Victor Ponta. Întrebat şi dacă sprijinul financiar rămâne valabil în cazul în care Consiliului Judeţean nu va ceda aeroportul, aşa cum au anunţat în mai multe rânduri edilii locali, premierul Victor Ponta a subliniat din nou că va susţine financiar aeroportul. Când însă nu ştie încă nimeni să spună.

Şi terenul Aeroportului Braşov este la mâna Guvernului. Fusese dat în folosinţă gratuită pe cinci ani cu condiţia ca aeroportul să se contruiască. Acum, Guvernul trebuie  să dea o ordonanţă pentru a da din nou terenul în folosinţă Consiliului Judeţean care a investit 17 milioane de euro în construcţia pistei.   

Autostrada Comarnic-Braşov se va face cu bani de la buget

Tot la Braşov, Victor Ponta a declarat că autostrada Braşov-Comarnic va fi făcută cu bani de la buget. „Cum parteneriatul public-privat nu poate fi finalizat printr-un consens politic, ministrul Ioan Rus a decis ca această autostradă  să fie trecută în masterplanul de transport şi să se facă din buget, dacă vom avea bani. Parteneriatul public-privat era cea mai bună soluţie, dar eu nu vreau să semnez ceva care la anul să fie anulat şi să păţim ca la Austostrada Transilvania care încă nu este gata“, a mai spus Visctor Ponta. Fără să spună clar a dat de înţeles că licitaţia câştigată de consorţiul Vinci – Acktor nu mai este de actualitate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite