Grevă a camionagiilor pe şoseaua de centură a Braşovului. Şoferii, nemulţumiţi de scumpirea carburanţilor

0
0
Şoferii de TIR din Braşov au protestat faţă de creşterea preţului la carburant. FORO Ioan Buciumar
Şoferii de TIR din Braşov au protestat faţă de creşterea preţului la carburant. FORO Ioan Buciumar

Câteva zeci de şoferi de camion au protestat luni, 14 martie, pe Ocolitoarea Braşovului. Şoferii de TIR din Braşov au parcurs de mai multe ori, cu viteză redusă, Ocolitoarea Braşovului. Conducătorii auto sunt nemulţumiţi de creşterea preţului la carburanţi.

Camionagiii au parcurs de mai multe ori şoseaua de centură a Braşovului, cu viteză redusă şi cu claxoanele în funcţiune. După câteva ore, angajaţii din transporturi s-au oprit într-una dintre parcări. 

Şoferii spun că au făcut demersuri pentru ca instituţiile care pot lua măsuri să vină în sprijinul transportatorilor, dar nimeni nu a făcut nimic până acum. 

„Motivele principale pentru care protestăm sunt preţul la carburant, preţurile excesive la asigurări – mă refer la RCA – supraimpozitarea salariilor conducătorilor auto şi, în rest, cred că sunt şi problemele celorlalţi oameni ai societăţii româneşti, adică gaz, curent, apă, totul ce s-a scumpit şi nu mai reuşim să mai plătim”, spune unul dintre şoferi. 

„Statul român ar trebui să facă măcar ce ne-a promis la începutul lunii, că o să scadă din accize, că o să reducă TVA-ul, să facă ceva. Ei au zis, darn -au făcut nimic”, spune un alt protestatar. 

„Totul e dublu: cauciucuri, amenzi, motorină. E dublu tot, nu mai avem cum să ne descurcăm. Transportatorii, din punct de vedere al combustibilului, se confruntă cu un dezastru”, a spus un al treilea şofer. 

Franţa a decis să vină în sprijinul populaţiei şi va suporta, de la 1aprilie, 15 cenţi din costul fiecărui litru de combustibil alimentat. Şoferii spun că şi autorităţile din ţara noastră ar trebui să ia măsuri, dacă vor ca transportatorii români să poată face faţă concurenţei. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Surpriza unui dezvoltator imobiliar care a construit un bloc fără autorizaţie, lângă Braşov

Serviciu public transformat în afacere personală. În ce aduna şpaga şeful telescaunului de la Poiana Braşov

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite