Goana după cele mai frumoase mărţişoare, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărţişoare cu magnet, quilling, pandative din sticlă pictată, folosite şi pe post de broşe, dar şi cele din sârmă argintată, reprezintă noul trend.

Atelierele de creaţie din Braşov sunt pline de braşoveni care vor să dăruiască mărţişoare gândite şi realizate cu mâinile lor. Practic, fiecare işi foloseşte imaginaţia pentru a fi cât mai orginal de 1 şi 8 Marte. În plus, activitatea este relaxantă şi distractivă, mai ales pentru cei mici. Quilling-ul, tehnica răsucirii hârtiei în mod cât mai original a cucerit piaţa mărţişoarelor. Cele mai dorite modele sunt cele cu floricele, fluturaşi şi animăluţe. Şi pictura pe stlică este la mare căutare.
Ingeniozitatea doamnelor a dus la crearea unui mărţişor care poate îndeplini funcţia de broşă şi pandativ în acelaşi timp. Mărţişoarele cu magnet sunt şi ele în topuri.

„Preţul unui mărţişor se încadrează între 4,5 şi 7 lei, dar, de obicei, diferă în funcţie de cât de complicat este procesul de realizare şi de materialele folosite. Mărţişoarele capătă un plus de valoare când sunt create de tine", a spus Raluca Sabău, reprezentat al Galeriei Creativ.

Preferatele doamnelor sunt şi brăţările împletite din şnur, dar şi podoabele din sârmă argintată, care pot lua diverse forme şi pot fi purtate pe tot parcusul anului.

Vestitorii primăverii, la tarabe

În toate pieţele din Braşov au apărut deja şi „tradiţionalele" mărţişoare chinezeşti. De la trifoi cu patru foi la hornari şi tot felul de floricele, toate pot fi cumpărate la preţuri cuprinse între 1,5 şi 3 lei. Mai puţi găsi şi mărţişoare aurite, care au preţuri cuprinse între 10 şi 25 de lei. Nu lipsesc nici cele din cristal care costă între 5 şi 10 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite