FOTO VIDEO Revelionul în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca în Bulgaria. Un sejur de 4 nopţi costă şi 1800 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poiana Braşov rămâne cea mai scumpă destinaţie de Revelion din România
Poiana Braşov rămâne cea mai scumpă destinaţie de Revelion din România

Pachetele pentru minivacanţa de Revelion ajung şi la 1000 de euro de persoană, preţurile fiind de trei ori mai mari decât în Grecia sau Austria şi de patru ori mai mari decât în Bulgaria.

În Poiana Braşov, cea mai căutată staţiune de schi din România (385.000 de turişti în doar două luni, decembrie 2013-ianuarie 2014), cele mai mari preţuri sunt la hotelurile de cinci stele. Tarifele la ofertele de Revelion sunt afişate în euro şi nu sunt decât pentru românii cu venituri foarte mari.

La cele două hoteluri de cinci stele din staţiune preţurile pleacă de la 702 euro de persoană pentru pachetele de patru nopţi şi ajung la 900 de euro de persoană pentru pachetele de şase nopţi. Practic un cuplu va cheltui cel puţin 1500 de euro pentru sejurul de Revelion. Pe lângă cazare şi pensiune completă, hotelurile oferă două cine festive în 31 decembrie şi 1 ianuarie, acces gratuit la piscina şi SPA, spectacole zilnice de muzică tradiţională şi uşoară, dar şi grădiniţă pentru cei mici şi distracţie pentru copii în fiecare zi. În pachet mai sunt incluse şi reduceri de 25% la echipamentele de schi şi transport gratuit de la hotel la pârtiile din staţiune.

Nici la hoteluri de patru stele tarifele nu sunt mai mici. Preţurile pleacă de 500 şi ajung şi până 650 de de euro de persoană pentru un sejur de patru nopţi. Pe lângă cazare hotelurile oferă demipensiune, cina festivă de Revelion cu muzivă live şi acces la piscina, saună şi jacuzzi. De asemenea transportul până la părtiile de schi este inclus în preţ.

Preţurile mai scad puţin la hotelurile de trei stele unde un sejur de revelion de patru nopţi costă între 300 şi 450 de euro de persoană, cu demipensiune, cina şi petrecere de Revelion şi program artistic pentru copii în fiecare seară.

image

Chiar şi la aceste preţuri pe care hotelierii se cam feresc să le explice, cerere există. Până acum s-au vândut cam 30% din pachetele de Revelion. Hotelierii spun că preţurile sunt date de condiţiile de cazare care sunt de lux faţă de alte staţiuni din ţară şi de meniurile tradiţionale şi programele artistice oferite. Poiana Braşov este recunoscută la fiind cea mai scumpă staţiune de schi din România, dar este certificată de Ministerul Turismului ca fiind şi cea mai modernă, cu cel mai mare domeniu schiabil din Românnia (zece pârtii de schi certificate la nivel internaţional).

La Aro Palace, singurul hotel de cinci stele din Braşov, cele peste 200 de locuri de cazare au fost deja ocupate, majoritatea turiştilor fiind români. Mai sunt şi grupuri din Israel. „Pachetele de Revelion pentru camerele de cinci stele de la hotelul Aro Palace din Braşov pornesc de la 1.200 de lei, până la 2.200 de lei de persoană. Noi deja am vândut toate cele 236 de locuri pe care le avem la cinci stele. La patru stele avem 174 de locuri, care s-au vândut şi ele ulterior. Pachetele au fost de 3-5 nopţi, dar preţurile au depins şi de restaurantul pe care l-au ales clienţii pentru petrecerea nopţii de Revelion", a declarat Daniela Tibeica, directorul general al companiei Aro-Palace din Braşov.

Oferte mai acceptabile la Predeal, Bran şi Moieciu

Românii care totuşi să meargă la schi de Revelion pot alege Predealul, unde preţurile sunt puţin mai mici, dar şi zona Bran-Moieciu sau chiar Drăguşul unde există pârtii de schi de talia pârtiei Bradul, care este cea mai aglomerată din Poiana Braşov. Preţurile pentru aceste destinaţii sunt afişate în lei, nu în euro.

La Predeal, preţurile pentru un sejur de patru zile, la hotelurile de 3 şi 4 patru stele sunt între 1000 şi 1400 de lei de persoană, adică aproximativ între 220 şi 310 de euro. Preţurile includ cazare, demipensiune şi cina festivă de Revelion.

În zona Bran-Moieciu preţurile sunt şi mai mici. Un sejur de patru zile costă între 500 şi 800 de lei de persoană cu pensiune completă, masa festivă de Revelion, foc de tabără şi foc de artificii. La Bran sunt trei pârtii de schi. Tot în judeţul Braşov, dar la Drăguş, în apropriere de mănăstirea de la Sâmbătă există o pârtie de schi şi o pensiune, iar preţurile de Revelion sunt de 400-500 de lei de persoană, pentru patru zile, cu meniu tradiţional şi petrecere de Revelion.

image

Vilele, o alegere mult mai ieftină

Pentru Românii care îşi petrec Revelionul cu prietenii vilele sunt o alegere foarte bună. În Poiana Braşov vilele cu 5-6 camere se închiriază cu 1000 de lei pe noapte. Pentru toată vila, pentru un sejur de patru nopţi se plătesc 4000 de lei, adică mai puţin de 1000 de euro. Turiştii pot alege şi vilele din Râşnov care se află aproape de Poiana Braşov, aici preţurile sunt de 700 de lei pe noapte pentru o vilă întreagă. În zona Bran-Moieciu o vilă de aceleaşi dimensiuni se închiriază la jumătate de preţ, adică la 400-500 de lei pe noapte.

Pachete de 800 de euro la Sinaia

Şi Valea Prahovei rămâne o destinaţie scumpă de Revelion şi în acest an. La hotelurile de 3 şi 4 stele din staţiune, pachetele pentru o singură persoană costă între 1.800 de lei (400 de euro) şi aproape 800 de euro.

Pachetul include patru nopţi de cazare cu mic dejun bufet, cină bufet în data de 30 de decembrie, cu program artistic, cină festivă de Revelion unde vor fi invitaţi surpriză dintre artiştii celebri din ţară, carnaval pe 1 ianuarie 2015 şi acces gratuit la centrul SPA al hotelului – piscină, sauna şi sală de fitness, dar şi la parcare. Ca bonus, pachetul cuprinde o plimbare dus-întors cu telegondola din Sinaia.

Un pachet de trei nopţi la un alt hotel de patru stele costă 225 de euro de persoană, pachet în care sunt incluse doar masa festivă de Revelion şi cina din data de 1 ianuarie 2015.

Una dintre cele mai scumpe oferte din Sinaia este la Hotel Mara. Preţul unui pachet de Revelion variază, pentru o singură persoană, între 2.400 de lei (545 de euro) şi 3.500 de lei (800 de euro) de persoană. Pachetul include cazare pentru 5, 4 sau 3 nopţi cu demipensiune bufet suedez, welcome cocktail, cină festivă de Revelion 2015, brunch şi cină festivă pe 1 ianuarie şi dejun barbeque în aer liber pe 2 ianuarie. Copiii vor avea Revelionul lor, într-un salon dedicat jocurilor pe calculator pentru nopţile de 31 decembrie şi 1 ianuarie, sub supraveghere şi cu acces la un bufet personalizat.

Mai ieftin la Azuga şi Buşteni

Servicii şi cazare mai ieftină pentru un grad similar de confort, adică patru stele, găsiţi la Azuga. Un sejur de cinci nopţi costă 1.100 de lei de persoană, iar pachetul include mic dejun bufet suedez tipic austriac, vin fiert, ceai şi cafea pe întreaga durată a sejurului, acces la saună şi transport gratuit la pârtiile de ski.

Ca în fiecare an, cele mai ieftine oferte sunt în Buşteni, unde majoritatea pensiunilor se închiriază integral pentru grupuri, la tarife de aproximativ 1.000 de lei pe noapte, pentru sejurul de Revelion. Majoritatea proprietarilor de pensiuni oferă şi o noapte gratuită de cazare, la alte patru plătite. 

Mult mai ieftin în străinătate

Ofertele din străinătate le bat cu mult la preţ pe cele din România. Staţinile de schi din Bulgaria ( Bansko, Boroveţ, Pamporovo sau Razlog) sunt de aproape patru ori mai ieftine decât Poiana Braşov. Au preţuri care pornesc de la 282 euro/persoană pentru 7 nopţi cu demipensiune şi transport cu autocarul. În Austria, tot la schi, preţurile peentru un sejur de cinci nopţi pleacă de la 400 şi până la 600 de euro de persoană. În Grecia, un sejur de cinci zile de Revelion costă între 350 şi 500 de euro de persoană. Şi Revelionul la Paris este mai ieftin, preţurile pornind de la 600 de euro de persoană. La Viena sau Praga este şi mai ieftin şi sunt oferte şi la 450 de euro de persoană.

Pe aceeaşi temă:

Poiana Braşov, cea mai căutată, dar şi cea mai scumpă staţiune de schi din România

Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite