FOTO Prinţul Charles, în vizită în centrul Braşovului. Moştenitorul coroanei britanice a vizitat Biserica Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Charles a vizitat Biserica Neagră. FOTOBrasovultau.ro
Prinţul Charles a vizitat Biserica Neagră. FOTOBrasovultau.ro

Prinţul Charles a surprins pe toată lumea când a venit la plimbare în centrul Braşovului. Îmbrăcat lejer şi cu zâmbetul pe buze, prinţul a vizitat Biserica Neagră despre care a auzit că este o bijuterie arhitectonică.

Prinţul Charles a sosit ieri în România şi a văzut o vizită scurtă la casa lui din Viscri. A mers apoi în Covasna la domeniul prietenului săi Tibor Kalnoky unde a rămas peste noapte. Astăzi la prânz prinţul Charles a ieşit la plimbare la Braşov. Este prima vizită pe care o face în centrul oraşului şi a ales să viziteze Biserica Neagră. Aici a fost întâmpinat de elevii de la Colegiul Johanes Honterus care ieşieră în pauză. Tinerilor nu le-a venit să creadă ce oaspete de seamă le trece pragul şi au ţinut neapărat să imortalizeze momentul. "Ne-a onorat cu vizita sa, ceea ce este un lucru deosebit pentru noi. S-a interesat de istoria şi arhivele Bisericii Evanghelice. Sperăm să mai vină pentru că mai sunt încă multe lucruri de văzut. Este un om modest, foarte interesat şi receptiv la tot ce este de valoare şi la tot ce i se prezenta. Este un spirit universal, a declarat Christian Plajer, prim preot la Biserica Neagră. Prinţul Charles a vizitat orga istorică adusă de la Rupea, dar şi orga mare a Bisericii Negre.

Braşovenii şi turiştii au rămas impresionaţi de faptul că moştenitorul coroanei britanice a ales să viziteze oraşul ca un om obişnuit. Îmbrăcat lejer, cu haine deschide la culoare, şi însoţit de câţiva prieteni, prinţul s-a plimbat prin centrul oraşului, a admirat casele săseşti, străduţele înguste din centrul istoric, dar şi bastioanele care străjuiesc oraşul. După plecarea de la Biserica Neagră, Prinţul Charles a mai făcut o oprire la Biserica "Sf Nicolae" şi la Prima Şcoală Românească din cartierul Schei. Prinţul Charles s-a arătat impresionat de Braşov. Îmi place foarte mult şi mă bucur de toate lucrurile pe care le văd în jurul meu”, a spus moştenitorul coroanei britanice.

Prinţul va rămâne în România până vineri.Nu are programate vizite oficiale, declarând că este o călătorie de relaxare într-un loc extrem de drag lui, Transilvania. Astăzi va ajunge probabil şi la casa sa din Valea Zălanului.

Prinţul Charles a sosit ieri în România cun un avion privat care a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Târgu Mureş, moştenitorul coroanei Marii Britanii fiind preluat de către ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază. Prima vizită pe care a făcut-o a fost la Viscri unde a primit în dar dulceaţă de rubarbă şi nuci, preferata sa.

Mai puteţi citi:

Discuţii Rusia-Marea Britanie după ce Prinţul Charles l-a comparat pe Putin cu Hitler

Delta Dunării fierbe în aşteptarea prinţului Charles

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite