FOTO Cetatea Râşnov devine platou de filmare pentru pelicula „Vlad Ţepeş: Imperiul sângelui“. Din distribuţie fac parte doi actori celebri pe plan mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din pelicula „Vlad The Impaler” (Vlad Ţepeş: Imperiul sângelui), în regia lui Keoni Waxman se va turna la Râşnov în 27 şi 28 octombrie. Cetatea va fi închisă publicului. Întregul film va fi turnat în România, iar filmările vor dura până în 20 decembrie.

Filmul este producţie europeană şi a fost adus în ţara noastră de Compania Castel Film Studios, unul dintre cei mari producători de film din România, care are tradiţie în colaborarea cu studiorile din Europa şi din America.  

La Râşnov, se vor face filmări atât în exteriorul Cetăţii, cât şi în interiorul acesteia, precum şi aleea care duce spre cetate, iar realizatorii peliculei vor masca elementele de modernism, respectiv băncile sau panourile de informare din zona cetăţii. „Ne bucură foarte mult că atenţia oamenilor de film de la nivel mondial s-a mutat din nou asupra Râşnovului. În felul acesta, oraşul nostru va fi promovat la nivel internaţional şi sperăm că prin intermediul acestor pelicule vom atrage cât mai mulţi turişti“, a spus primarul Adrian Veştea.

De la erou al poporului, la cel mai sângeros domnitor

Pelicula este alcătuită din patru mininerii. „Vlad The Impaler: Blood Empire“ urmăreşte ascensiunea şi decăderea puternicului prinţ român care luptă pentru a-şi uni poporul, dar este trădat. Potrivit prezentării pe site-ul companiei Castel Film: „Vlad III Dracula, cunoscut sub numele de Ţepes, a fost un erou pentru poporul său, şi un monstru pentru restul lumii, dorindu-se prezentarea poveştii celui care a inspirat mitul lui Dracula, vampir legendar. Vlad este creditat ca fiind unul dintre primii generali care au utilizat războiul de gherilă pentru a învinge armatele invadatoare masive ale Imperiului Otoman, devenind un salvator pentru poporul său. Puterea absolută îl corupe însă, iar Vlad Dracula se transforma încet în Vlad Ţepeş, devenind sursa de inspiraţie pentru unul dintre mai crude personaje din istorie“.

Pelicula are în distribuţie doi actori de renume, pe Scott Adkins, în rolul Gypsy King, cunoscut pentru rolurile din „The Bourne Ultimatum” şi „Zero Dark Thirty”, şi pe Dominic Purcell, în rolul lui Hamza Pasha care a jucat în „Prison Break”, „Equilibrium” şi „Blade: Trinity”.

Regizorul peliculei, Keoni Waxman  şi-a mai pus amprenta pe filme cu succes la public precum „A Good Man“, „Force of Execution“, „Maximum Conviction“, opt episoade din „True Justice“,  sau „The Suspect“.

Americanii par să fie tot mai atraşi de România, datorită frumuseţilor naturale, a costurilor de filmare mult mai mici şi a calităţii bune a serviciilor oferite. „Filmele realizate în România sunt cu 30-35% mai ieftine decât în ţările puternice din Europa: Franţa, Anglia, Cehia“, a declarat Vlad Păunescu, proprietarul Castel Film, unul dintre cei mai mari producători de film din România. Americanii de la Universal şi Miramax au în plan să filmeze încă nouă producţii în România în următorii doi ani.

Hollywood-ul s-a mutat la Râşnov

Zona Râşnovului a devenit celebră în Cetatea Filmului în 2002 după ce regizorul american Anthony Minghella a ales să filmeze aici pelicula „Cold Mountain“, ai cărei protagonişti au fost Jude Law şi Nicole Kidman. Pentru rolul din acest film, actriţa Renée Zellweger a câştigat un Oscar. Şi Kevin Kostner a filmai aici miniseria „Hatfields and McCoy care i-a adus un Glob de Aur, anul trecut. Actorul chiar a mulţumit României şi oamenilor din Râşnov în momentul în care şi-a ridicat trofeul.

Anul trecut în cetate s-a mai filmat pelicula Regele Scorpion, un lungmetraj a cărui acţiune are loc cu 10.000 de ani Î. Hr., iar producătorii au căutat cadre naturale cu stânci, peşteri, peisaje cât mai sălbatice.

Două dintre cele mai cunoscute filme ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu au fost filmate la Cetatea Râşnov. Este vorba despre „Dacii“ (1966) şi „Nemuritorii“ (1974). În 1965 în cetatea Râşnov s-a filmat pelicula „Steaua fără nume“ o coproducţie româno-franceză, în care juca diva cinematografului francez Marina Vlady.
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite