Fostul șef al Serviciului de Termoficare Brașov, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

0
Publicat:

Fostul șef al Serviciului de Termoficare Brașov, Marin Ionuț Mircea, a fost trimis în judecată,  în stare de libertate, de procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Brașov pentru luare de mită, în formă continuată. 

Sediu DNA
Marin Ionuț Mircea a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA. Foto: Arhivă

 „În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

 În perioada 2018 – 2023, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, bunuri cu titlu de mită în valoare totală de 270.710,19 lei (container modular cu grup sanitar, generator de curent electric etc). 

Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care S.P.L.T. Brașov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri. 

 În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpatului Marin Ionuț Mircea.  

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

 Precizăm că inculpatul Marin Ionuț Mircea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. 

 Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite