Fetele de 10 la Bacalaureat, de la Braşov: „Mă aşteptam la nota maximă. Am învăţat mult în timpul liceului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei eleve din Braşov au reuşit să obţină 10.00 curat la examenul de Bacalaureat 2016. Două dintre ele sunt de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna şi una de la Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă. Cele două colegii sunt cele mai bune din Braşov şi de obicei au promovabilitate 100% la Bacalaureat.

Mara Alexandra Similie a terminat Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă la specializarea ştiinţele naturii. A susţinut Bacalaureatul la Limba Româna, Matematică şi Chimie. La toate materiile a luat 10.00. „Mă aşteptam la nota maximă la matematică şi la chimie, la română nu ştiam, deoarece nu se ştie niciodată cum se corectează. Oricum, nu acesta a fost scopul meu, dar mă bucur că am reuşit să iau 10 curat. Am învăţat mult în timpul liceului, nu pot să spun că în ultima perioadă m-am pregătit intens pentru Bacalaureat. Faptul că am fost la Meşotă este un avantaj, deoarece nivelul este foarte ridicat şi avem profesori extraordinari. Cred că aceste note li se datorează mai mult lor decât mie“, spune Mara Alexandra Similie. 

image

Tânăra nu s-a gândit niciun moment să plece din ţară şi se pregăteşte intens pentru admiterea la facultate. Îşi doreşte să urmeze Medicina la Cluj. „Până în 25 iulie nu am vacanţă. Mă concentrez pe admiterea la facultate. Nu m-am gândit niciun moment să plec din ţară pentru că sunt foarte apropiată de familie, iar Medicina este o facultate lungă, de cel puţin şase ani. Am ales să merg la Cluj pentru că facultatea de aici este la nivel foarte ridicat“, mai spune eleva.

În timpul liber Mara este pasionată de gătit şi îi place mult să citească. „Îmi place să gătesc, dar în ultima vreme nu am avut timp pentru că mă concentrez pe examenul de la facultate. Îmi place foarte mult şi să citesc“, mai spune absolventa.

Ioana Bodean, şagunista pasionată de istorie

Ioana Bodean a studiat la Colegiul Naţional Andrei Şaguna la profilul de ştiinţe sociale. La probele scrise ale Bacalaureatului a dat la Limba Română, Istorie şi Geografie. „ Nu mă aşteptam să iau media 10.00, chiar a fost o mare surpriză. Un examen cum este Bacalaureatul necesită multă muncă şi mai ales organizare. Trebuie să înveţi pe tot parcursul anului şi să acumulezi încet, încet cunoştinţele. Nu poţi să torni aşa dintr-o dată într-o perioadă scurtă de timp“, spune eleva. 

image

Ioana nu s-a decis încă ce facultate va urma sau dacă va alege una din România sau străinătate. Este însă mare pasionată de istorie şi vrea să se specializeze în acest domeniu. „Toţi avem o materie favorită pe care o iubim pentru că o găsim extrem de interesantă. La mine este istoria, o mare pasiune şi aş vrea să urmez ceva în acest domeniu. Nu am ales încă la ce facultate aş vrea să merg, dar am aplicat şi în străinătate în Anglia. Va fi ceva tot în domeniul uman pe care l-am urmat şi în liceu şi care îmi place foarte mult. Voi vedea ce anume voi alege, dar pot spune că de astăzi sunt în vacanţă“, mai spune Ioana Bodean.

În timpul liber Ioana Bodean preferă să se relaxeze desenând sau ascultând muzică. Este pasionată şi de drumeţii, mai ales că a crescut la Braşov, un oraş de munte cu peisaje superbe.

Mara Vizitiu vrea să se specializeze în Biochimie

Tot 10.00 la Bacalaureat a obţinut şi Mara Vizitiu, elevă tot la Colegiul Naţional Andrei Şaguna la specializarea ştiinţele naturii. A susţinut la Bacalaureatul 2016 probe scrise la Limba Română, Matematică şi Chimie.

Mara Vizitiu spune că nu i s-au părut grele subiectele la Bacalaureat. „Nu mi s-a părut grele subiectele, dar nu mă aşteptam chiar la media 10.00.  Mă aşteptam la note mari, poate să iau 10.00 la matematică şi chimie, dar la limba română a fost puţin o surpriză. Aici întotdeauna există o mică doză de subiectivism atunci când se corectează lucrările şi este foarte greu să estimezi exact ce notă vei lua“, spune Mara Vizitiu. 

image

Tânăra spune că s-a pregătit temeinic pentru Bacalaureat şi va merge la facultate în Bucureşti. „ M-am pregătit mult pe parcursul întregii clase a XII-a şi nu pot spune că am luat 10.00, doar pentru că am studiat la Şaguna. Sunt şi alte licee foarte bune în Braşov. A contat totuşi nivelul foarte ridicat de la Şaguna şi ritmul în care s-a studiat în toţi cei patru ani. La facultate vreau să merg la Bucureşti la Biochimie“, mai spune absolventa.

În timpul liber Mara se relaxează citind, mai ales ficţiune în limba engleză, dar îi place mult şi să deseneze şi să asculte muzică. Este pasionată şi de jocuri pe calculator. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite