Elodia Ghinescu „nu vrea“ să moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sentinţa de declarare a morţii avocatei s-a strecurat o a doua eroare materială, fapt care amână eliberarea certificatului de deces.

Moartea Elodiei a fost din nou amânată după ce avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a descoperit o nouă eroare materială în sentinţa de declarare a morţii avocatei. Este pentru a doua oară consecutiv când se greşeşte în redactarea acestei sentinţe.

Prima eroare a fost descoperită în luna noiembrie 2011, când sentinţa a fost comunicată mamei Elodiei, Emilia Ghinescu. Atunci a fost vorba despre nişte greşeli de redactare a şedinţei. Acestea au fost corectate de instanţă şi a fost nevoie să se aştepte 15 zile, pentru ca sentinţa să rămână definitivă şi să se poate elibera certificatul de deces pe numele Elodiei Ghinescu.

Dar, când aproape că trecuseră cele 15 zile, s-a identificat o nouă greşeală, la nivel de exprimare, care a fost neclară şi ambiguă. „Se înţelegea că din adresa IPJ Braşov Cristian Cioacă ar fi reclamat dispariţia Elodiei în data de 30 de august, când de fapt el a reclamat dispariţia în 5 septembrie şi a precizat că 30 august este data la care Elodia a plecat de acasă. Din redactare se înţelegea că ea a fost dată dispărută în 30 august", a spus avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.

Şi această greşeală a fost îndreptată şi acum trebuie să treacă alte 15 zile pentru ca sentinţa de declarare a morţii Elodiei să rămână definitivă. În tot acest timp, ea poate fi atacată cu apel de orice persoană care poate dovedi că Elodia este în viaţă. Nimeni nu va răspunde pentru aceste erori, deoarece nu există nicio lege care să prevadă anumite sancţiuni în astfel de cazuri.

După ce sentinţa va rămâne definitivă, avocata Crina Radu va scoate certificatul de deces al Elodiei Ghinescu, pe care îl va depune la dosarul de omor deschis pe numele lui Cristian Cioacă. „Vom depune sentinţa şi certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav, deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei", a mai spus Crina Radu.


Filmul dispariţiei Elodiei

La 29 august 2007, Elodia a fost văzută ultima dată în viaţă. Cristian Cioacă, soţul avocatei, i-a anunţat dispariţia la poliţie abia la 5 septembrie 2007. Poliţistul a devinit suspectul principal şi se presupunea deja că Elodia este moartă. La 19 septembrie 2007 a început cercetarea penală a lui Cioacă pentru omor. În octombrie 2007 au demarat căutările trupului Elodiei Ghinescu. Scotocirile în pădurile şi în lacurile din Braşov, Argeş şi Covasna au continuat şi în 2008, şi 2009, însă fără niciun rezultat.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite