Elevii braşoveni, mulţumiţi de subiectele de la simularea Bacalaureatului la Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţumiţi de subiectele de la simularea Bacului FOTO Ioan Buciumar
Mulţumiţi de subiectele de la simularea Bacului FOTO Ioan Buciumar

Elevii braşoveni spun că subiectele de la Română la simularea Bacului nu erau cele mai aşteptat, dar nici cele mai surprinzătoare. astfel că se aşteaptă la note bune

„Riga Crypto şi lapona Enigel”, de Ion Barbu, a fost subiectul numărul 3 la simularea examenului de Bacalaureat, în cazul elevilor de la profilul uman. Cei mai mulţi dintre elevii de clasa a XII-a spun că nu se aşteptau la acest subiect, însă nu era nici printre cele considerate foarte puţin probabil să fie alese. 

„A picat <Riga Crypto şi lapona Enigel>. Mă rugam să nu pice <Flori de mucigai> sau <Harap Alb> şi m-am bucurat. Nu am ştiut la perfecţie, dar eu zic că o să iau o notă decentă”, a spus o elevă. 

„A fost o simulare uşoară, a fost un subiect foarte complex, pe care l-am învăţat şi a fost bine. Sper să iau peste 8”, a spus o altă fată. 

„Subiectul 3 a fost un subiect uşor, dar subiectul 1 a fost mai greu, am greşit, din neatenţie, dar a fost ok, subiectul al treilea a fost foarte ok. Sper să iau peste 7,50, dar mă gândesc mai mult la Bac, unde sper să iau peste 9”, a spus o a treia elevă. 

În cazul elevilor de la profilul real, subiectul a fost la alegere între două poezii cu acelaşi autor, Tudor Arghezi. Elevii au putut alege între <Flori de mucigai> şi <Testament> şi aceştia spun că se aşteptau la alte subiecte. 

„Eu, cum sunt pe profilul real, am avut Tudor Arghezi, <Flori de mucigai> sau <Testament> şi am scris <Flori de mucigai>. A fost un subiect cam complex, din punctul meu de vedere, dar sper la o notă mare şi, la Bac, cu două puncte mai mare, aşa cum se zice”, a spus un elev. 

Un număr de 2.986 de elevi din judeţ din cei 3.534 din clasele a XII-a la zi şi a XIII-a la seral şi frecvenţă redusă s-au prezentat la simulare. 

A fost doar prima probă a simulării examenului de Bacalaureat din acest an. Marţi, 29 martie, urmează proba obligatorie a profilului, matematică, în cazul celor de la profilul real, şi istorie, în cazul elevilor de la profilul uman. Rezultatele le vom afla în 14 aprilie.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce este Surlaşul, primul obicei de peste an al Junilor Braşovului. Cum marchează aceştia Buna Vestire

Autostrada Braşov-Bacău rămâne cum s-a stabilit. Contestaţiile locuitorilor din satele traversate au fost respinse

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite