Doar două medii de 10 la Evaluarea Naţională de la Braşov, faţă de 30, anul trecut. Care este urmarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţine note mari la Evaluarea Naţională de la Braşov FOTO Ioan Buciumar
Puţine note mari la Evaluarea Naţională de la Braşov FOTO Ioan Buciumar

Notele mari au fost o pasăre rară anul acesta faţă de 2020 la Evaluarea Naţională din judeţul Braşov. Astfel, ultima medie de intrare la cele mai bune licee din judeţ va fi mai mică decât anul trecut

Numărul notelor de 10 şi al notelor peste 6.00 este mai mic anul acesta decât anul trecut la Evaluarea Naţională din judeţul Braşov. Dacă anul trecut am avut 30 de medii de 10, anul acesta au fost doar două. 

„2.774 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Braşov care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii de peste 5,00, reprezentând un procent de 76,91% din totalul celor prezenţi la acest examen. De remarcat este faptul că procentul mediilor între 8,00 şi 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut, 30,66%, faţă de 38,32% în 2020. În schimb, procentul mediilor între 5,00 şi 7,00 este mai mare anul acesta faţă de anul trecut, 29,54%, faţă de 22,13%”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Ca urmare, ultima medie cu care vor fi admişi elevii la cele mai multe dintre colegiile din judeţ va fi mai mică decât anul trecut, potrivit reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Vă mai recomandăm:

 

Transfăgărăşanul s-a deschis mai devreme. Cel mai spectaculos drum din Europa poate fi folosit în siguranţă

Ce a provocat avaria care a lăsat fără energie electrică, marţi, peste o jumătate de milion de români

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri