Ce a provocat avaria care a lăsat fără energie electrică, marţi, peste o jumătate de milion de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fără curent electric în centrul ţării FOTO RFI
Fără curent electric în centrul ţării FOTO RFI

Marţi după prânz toată aparatura care funcţionează pe bază de curent electric s-a oprit în centrul ţării. Transelectrica a recunoscut că avaria a plecat de la societatea de distribuţie, însă a dat vina pe vreme

O pană de curent produsă marţi după-amiază a afectat trei judeţe din România. Judeţele Braşov şi Covasna au fost afectate în foarte mare proporţie, în timp ce în Prahova nordul judeţului a fost zona rămasă fără curent electric. Defecţiunea nu a fost de lungă durată, însă aparatura din locuinţe a revenit greu la funcţionarea normală. 

„Marti, 29 iunie 2021, la ora 14:34, pe fondul fenomenelor meteorologice de vreme severă, a avut loc un defect în Reţeaua Electrica de Transport din zona Braşov, care a afectat alimentarea cu energie electrică din zona judeţelor Braşov, Covasna şi nordul judeţului Prahova. Incidentul a fost remediat în jurul orei 14.53, toţi consumatorii fiind ulterior realimentaţi. Cauzele tehnice ale producerii incidentului sunt în analiăa la nivelul specialiştilor din CNTEE Transelectrica SA. Menţionăm că în zona traversării montane a LEA 400 kV Gutinaş - Brasov este în vigoare un cod roşu de vreme severă, fiind emise mai multe avertizări prin intermediul sistemului ROALERT”, au transmis reprezentanţii Transelectrica. 

Deşi aceştia invocă un cod roşu de vreme severă, cel puţin la Braşov – unde au existat cei mai mulţi clienţi afectaţi – vremea a fost foarte frumoasă. Mai mulţi cetăţeni s-au plâns că, după revenirea curentului electric, a durat mai multe zeci de minute până s-au putut conecta din nou la Internet, în special cei care folosesc routere. 

Vă mai recomandăm:

Oraşul din România care are un munte chiar în centru. Este plin de istorie şi de clădiri celebre FOTO

Transfăgărăşanul s-a deschis mai devreme. Cel mai spectaculos drum din Europa poate fi folosit în siguranţă 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite