Dai un PET, primeşti un măr de la producătorii locali. Oferta prin care un hipermarket susţine reciclarea

0
0
Reţeaua Carrefour oferă legume şi fructe în schimbul PET-urilor FOTO Ioan Buciumar
Reţeaua Carrefour oferă legume şi fructe în schimbul PET-urilor FOTO Ioan Buciumar

Clienţii Carrefour din 19 oraşe din România care vor aduce un PET în această toamnă la magazin vor primi un fruct sau o legumă de la producătorii locali

După ce au putut obţine un bilet cu două călătorii pentru un PET, o doză sau o sticlă reciclate, braşovenii sunt stimulaţi printr-un nou program să colecteze deşeurile care sunt reciclabile. De această dată oferta este chiar mai tentantă decât în cazul programului pus la punct de primărie, în colaborare cu două firme private. 

Mai exact, în perioada 13 septembrie – 12 decembrie a.c., reţeaua Carrefour oferă un fruct în schimbul fiecărui PET adus la punctele de colectare organizate în parcările hipermarketurilor. Compania precizează, într-un comunicat, că orice client al magazinelor sale poate cumpăra legume şi fructe de la producători locali, la preţul de un PET bucata. 

Mai mult, în cazul recipientelor de apă Dorna, produse din plastic 100% reciclat şi 100% reciclabil, clienţii magazinelor primesc nu doar un fruct sau o legumă, ci două. Campania se află la a treia ediţie, iar în proiect sunt incluse 20 de magazine din ţară. 

Hipermarketurile în care se derulează acest program sunt : Baia Mare, Bârlad, Braşov – Calea Bucureşti, Bucureşti Orhideea şi Vulcan, Buzău, Cluj, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi Era, Oradea Era, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgovişte, Timişoara. 

Deocamdată, a fost stabilită perioada în care se va derula campania doar în cazul a trei magazine din reţea. Astfel, la Carrefour Timişoara şi Carrefour Târgovişte, campania se va desfăşura între 13 şi 19 septembrie, în intervalul orar 8:00 – 20:00. 

În acelaşi interval orar vor putea profita de această ocazie şi bucureştenii care merg la Carrefour Orhideea din Splaiul Independenţei, însă în perioada 18-24 octombrie. În cazul celorlalte magazine, programul de colectare a deşeurilor va fi anunţat în perioada următoare. 

„Plata cu PET este iniţiativa care exprimă cel mai bine viziunea Carrefour România asupra economiei circulare, transformând plasticul în monedă de schimb pentru fructe şi legume produse local şi încurajând reintroducerea plasticului în circuitul economic, prin reciclare. Susţinem astfel un proces de educare a publicului pentru un consum responsabil de plastic şi alte resurse şi, de asemenea, încurajăm clienţii să adopte obiceiuri mai bune acasă şi la cumpărături. Ne bucurăm să avem alături de noi parteneri strategici, împreună cu care extindem programul şi îl aducem în 20 de hipermarketuri din 19 oraşe din România”, a declarat Felician Cardoş, Environmental Manager Carrefour România.

Procesul este unul extrem de simplu, deoarece clientul aduce plasticul de tip PET şi îl poziţionează în urnele de colectare din cadrul magazinului pe care îl frecventează. 

Potrivit comunicatului oferit de reţeaua de hipermarketuri, plata cu PET a fost lansată în premieră de Carrefour România în 8 hipermarketuri din ţară în anul 2019, ca parte din programul de economie circulară Punem Preţ pe Plastic. În primele două ediţii s-au colectat peste 347.000 de PET-uri şi s-au dat la schimb peste 92 de tone de fructe şi legume româneşti în 14 hipermarketuri.

Vă mai recomandăm:

Autobuz transformat în hotel de lux pe roţi la Braşov. Cât costă o asemenea bijuterie şi cum se poate face FOTO VIDEO

O femeie de 160 de kilograme a adus pe lume un bebeluş sănătos, la maternitatea din Sfântu Gheorghe

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite