Cunoscut handbalist francez condamnat pentru trafic de droguri. Operaţiune ca-n filme a procurorilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pierre Yves Ragot Sursă foto: Facebook
Pierre Yves Ragot Sursă foto: Facebook

Handbalistul francez Pierre-Yves Ragot, fost golgheter al echipei Minaur Baia Mare şi fost jucător la Dinamo şi CSM Făgăraş, a fost condamnat de Tribunalul Braşov pentru trafic de droguri.

 Considerat unul dintre cei buni marcatori şi cei mai tehnici handbalişti străini care au activat în prima ligă a României, Pierre-Yves Ragot (34 ani) a fost condamnat de Tribunalul Braşov la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze 90 de zile în folosul comunităţii. Condamnarea primită de handbalistul francez vine după ce acesta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DIICOT Braşov, instanţa validând pedeapsa.

Căsătorit cu o româncă, Pierre Ragot a fost reţinut şi arestat pentru 30 de zile, în urma descinderilor efectuate la locuinţa acestuia din Făgăraş, municipiul la echipa căruia a activat în ultimul sezon. 

Francezul a ajuns în România, mai întâi la echipa Dinamo, fiind transferat din Austria.  A jucat două sezoane pentru Dinamo, marcând 227 de goluri. Ulterior, s-a transferat la Minaur Baia Mare, echipă la care Pierre Ragot avea să devină cel mai bun marcator. După două sezoane jucate la Minaur, s-a transferat la CSM Făgăraş. Aici a jucat un singur sezon, contractul nemaifiindu-i prelungit.

Rămas liber de contract, Pierre Ragot şi-a schimbat preocupările şi s-a decis să înfiinţeze o cultură de cannabis chiar în imobilul în care locuia cu familia în Făgăraş. A intrat în vizorul poliţiştilor de Crimă Organizată Braşov după ce a plasat comenzi consistente pe un site cu profil de culturi de interior, platformă monitorizată de DIICOT.

Dat de gol de comenzile de pe internet

Astfel, pe 4 februarie 2020, poliţiştii de la Crimă Organizată au sesizat că o persoană pe numele Pierre Ragot a  comandat trei colete cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, toate în greutate totală de 35 de kilograme, achitând pentru acestea suma de 2.500 lei. Ulterior, pe 12 mai, Ragot a plasat o nouă comandă cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, achitând pentru acesta suma de 1.257 lei.
„Ambele comenzi au fost efectuate prin intermediul site-ului de internet www.indoorgardens.ro , site cunoscut pentru furnizarea de produse şi ustensile necesare cultivării cannabisului. Se cuvine menţionat faptul că atât la nivelul Direcţiei Serviciul Teritorial Braşov, cât şi la nivel naţional, au fost obţinute informaţii şi au fost soluţionate prin rechizitoriu dosare în cadrul cărora s-au descoperit culturi indoor de cannabis şi comenzile necesare culturilor au fost efectuate tot prin intermediul site-ului de internet www.indoorgardens.ro”, au arătat procurorii DIICOT Braşov în acordul încheiat cu handbalistul inculpat.

Suspectând că au de-a face cu un potenţial traficant de droguri, au fost autorizate măsuri de supraveghere tehnică, însă sportivul a acţionat discret, astfel că misiunea anchetatorilor nu a fost una uşoară. Aceştia nu puteau solicita emiterea unui mandat de percheziţie doar pe baza plasării comenzilor pe un site, fiind necesare suspiciuni rezonabile că persoana vizată a înfiinţat o cultură de cannabis inndoor.

Prins după ce s-a măsurat temperatura pereţilor

Pentru a deconspira activitatea ilegală a handbalistului francez, procurorii DIICOT au apelat la specialişti care măsurau temperatura pereţilor imobilului în care locuia Pierre Ragot, având în vedere că pentru creşterea culturii inndoor era nevoie de o temperatură crescută.

„A fost efectuat un studiu tehnic prin utilizarea de aparatură de specialitate, cu scopul determinării existenţei/inexistenţei unei culturi de cannabis indoor sau outdoor la imobilul din municipiul Făgăraş (...) În concret, s-a stabilit că la imobilul în cauză nu există nicio cultură outdoor, însă în ceea ce priveşte posibilitatea existenţei unei culturi indoor a fost analizată temperatura exterioară a pereţilor imobilului stabilindu-se că la una din anexele clădirii principale această temperatură este mai ridicată decât în restul imobilului, împrejurare ce denotă posibilitatea existenţei unei culturi în interior şi a unor surse puternice de căldură necesare dezvoltării unei asemenea culturi”, se mai arată în acordul înaintat de DIICOT instanţei.

Date fiind concluziile experţilor, procurorii DIICOT au solicitat instanţei încuviinţarea unei percheziţii la imobilul vizat. În urma descinderii, efectuate pe 4 iunie, în incinta imobilului a fost identificat un cort de culoare neagră, convertoare de tensiune, prelungitoare pentru curent electric, priză cu temporizator, lămpi de intensitate mare – 600 w, un ventilator şi un tub flexibil din aluminiu, toate fiind componente dezasamblate ale unei instalaţii de întreţinere a unei culturi indoor de cannabis. 

Tot în încăperile imobilului, într-o geantă sport, într-un rucsac de culoare neagră şi în 5 borcane de diverse dimensiuni, au fost găsite fragmente vegetale de culoare oliv cu aspect specific plantei de cannabis. De asemenea, a mai fost găsit un cântar electronic şi un grinder, ambele cu urme de materie vegetală. În urma examinării Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor s-a stabilit că fragmentele vegetale sunt în greutate totală de 374,27 grame sunt fragmente de cannabis ce conţin delta 9 Tetrahidrocannabinol (THC) substanţă biosintetizată de planta Cannabis. 

În cursul cercetărilor, unul dintre martorii audiaţi a declarat că, în timpul unor vizite, a primit de la Pierre Ragot în mai multe rânduri, cu titlu gratuit, cannabis pe care l-a şi consumat. În faţa anchetatorilor, handbalistul francez a recunoscut acuzaţia reţinută în sarcina sa şi anume că urma să pună în circulaţie drogurile. Reţinut şi, ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, Ragot a solicitat procurorilor DIICOT încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a precizat că este de acord să presteze o muncă în folosul comunităţii. În urma acestui scandal, sportivul s-a mutat de la Făgăraş în Bucureşti, acolo unde va tebui să şi presteze munca neremunerată.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum şi-au făcut milă judecătorii de o tânără notar care şi-a instigat secretarele să autentifice zeci de acte notariale în fals 

Jurnalul unui interlop maghiar închis pentru deţinere ilegală de arme: „N-am avut chef să slujesc o ţară care de mult ne-a fost luată de români“

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite