Cum poţi fi buzunărit în câteva secunde. Locurile în care portofelul nu trebuie ţinut niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii de buzunare vă pot fura portofelul în câteva secunde. FOTOArhivă.
Hoţii de buzunare vă pot fura portofelul în câteva secunde. FOTOArhivă.

Hoţii de buzunare acţionează rapid, se bazează pe îndemânare, dar şi pe faptul că nu putem face mai multe lucruri deodată. Un hoţ versat vă poate lăsa fără portofel în câteva secunde.

Hoţii de buzunare acţionează rapid, se bazează pe îndemânare, dar şi pe faptul că nu putem face mai multe lucruri deodată. Un hoţ versat vă poate lăsa fără portofel în câteva secunde.

Pe stradă, hoţii au mai multe metode de „lucru“. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul de Prevenire a Criminalităţii, hoţii acţionează des în pereche. Una dintre metode este cea cu ceasul. Fiţi vigilenţi dacă sunteţi întrebat pe stradă cât e ceasul. Acum toată lumea are telefoane şi este greu de crezut că cineva vrea să ştie cât este ora. În timp ce vă uitaţi la ceas, complicele hoţului vă va buzunări rapid. O altă metodă de distragerea atenţiei este pierderea unui lucru. Un hoţ se preface că a scăpat ceva pe jos şi în timp ce încercaţi să îl ajutaţi, complicele vă fură portofelul. Atenţie mare şi dacă o persoană se ciocneşte de dumneavoatră. Poate face acest lucru ca să vă fure portofelul. Poliţiştii vă recomandă să ţineţi portofelul în buzunarele interioare şi niciodată în buzunarele din spate ale pantalonilor cum fac des bărbaţii. De asemenea doamnele trebuie să ţină mereu mâna pe poşetă atunci când sunt în locuri aglomerate. Nu ţineţi actele în portofel ci într-un compartiment separat în poşetă.

Metoda jacheta sau fotografia

În mijloacele de transport în comun metoda jachetei este cea mai folosită. Hoţul îşi ţine geaca peste braţe ca să aibă mâine ascunse. Aşa poate opera în voie şi poate fura orice portofel. Apoi, îl plasează rapid complicelui. Chiar dacă aţi simţit că aţi fost buzunărit nu veţi putea dovedi acest lucru deoarece persoana de lângă dumneavoastră a scăpat demult de portofel.

La restaurant de exemplu, hoţii vizează poşetele. Nu lăsaţi geanta niciodată agăţată pe spătarul scaunului. Puteţi rămâne fără portofel în câteva secunde. Până când observaţi că aţi rămas fără bani, hoţii sunt plecaţi demult. Potrivit poliţiştilor cel mai bine este să ţine portofelul într-un buzunar interior.

În zonele turistice cea mai recentă metodă de furt este cea a fotografiei. Trebuie să fiţi atenţi atunci când cineva vă roagă să îi faceţi o poză. Nu lăsaţi geanta jos. Poate dispărea rapid în timp ce faceţi fotografia.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite