Cele mai malefice metode folosite de hoţii de maşini. Cum puteţi rămâne fără autoturism în mai puţin de un minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii au metode complexe de furt şi pot pleca cu maşina dumneavoastră sau pot lua totul din ea fără să lase urme în mai puţin de un minut.

Hoţii de maşini devin tot mai inventivi, iar metode de furt precum spargerea geamului sau manevrarea firelor electrice sunt demult depăşite, spun poliţiştii care inventariază acest tip de infracţiuni.

„Hoţii care vizează maşinile de lux folosesc acum un dispozitiv ingenios: Turbocoder. Acesta este de fapt o cheie universală care poate porni orice maşină. Este folosit legal de mecanici atunci când proprietarul îşi pierde cheile. Există un Turbocoder pentru fiecare marcă de autoturism. Folosirea lui este simplă. Fiind o cheie universală aceasta se bagă în contact şi se învârteşte până când se găseşte combinaţia potrivită. Apoi hoţul pleacă liniştit cu maşina“, spune Marian Rodea, reprezentant firmă de asigurări.

Metoda accidentul sau înţeparea cauciucurilor

O altă metodă răspândită în parcări presupune înţeparea cauciurilor. „Hoţii ţintesc o maşină de lux şi înţeapă cauciucul. Atunci când şoferul vrea să schimbe roata, uită de multe ori maşina deschisă. Aşa rămâne fără lucruri pentru că hoţii acţionează rapid. În cazuri mai grave unii şoferi lasă cheia în contact şi până să ajungă la portbagaj, hoţul se suie la volan şi pleacă cu maşina“, mai spune Marian Rodea.

O altă metodă este Accidentul şi presupune o echipă de hoţi. Aceştia vă tamponează maşina şi apoi susţin că totul este din vina dumneavoastră. „ Metoda Accidentul este folosită în două moduri. Fie unul dintre hoţi vă ţine de vorbă când faceţi schimb de informaţii privind asigurarea, iar celălalt că fură tot din maşină, fie hoţii devin agresivi şi cer bani pentru a uita incidentul. În aceste cazuri, cel mai bine este ca şoferul să sune la poliţie. În multe cazuri hoţii cedează şi pleacă“, mai spune specialistul.

Furt din maşină fără nicio distrugere

În ceea ce priveşte furturile din maşini, hoţii au inventat metodă ingenioasă. Potrivit poliţiştilor de la Compartimentul de Prevenire al Criminalităţii Braşov o nouă metodă face multe victime. Metoda cu bancnota sau fluturaşii promoţionali este preferată de hoţi. Astfel hoţii pun în parbriz un fluturaş sau o bancnotă de 50 de lei. Când şoferul se urcă la volan le observă şi coboară să le îndepărteze, dar de multe ori lasă maşina descuiată. Hoţul care stă ascuns lângă maşină acţionează rapid şi fură geanta de pe banchetă.

O altă metodă este aceea a blocării telecomenzii care închide portierele. Astfel hoţul stă strategic în parcare şi aşteaptă să vină o maşină. Are un dispozitiv care emite un semnal ce bruiaza tecomanda, şi, practic, atunci când şoferul iese din maşină şi vrea să o închidă cu telecomanda, semnalul este bruiat, iar portierele rămân descuiate. Sunetul care anunţă că uşile s-au închis rămâne însă, astfel că proprietarul este păcălit. Hoţul aşteaptă ca proprietarul să plece şi apoi fură tot ce este la vedere. Este bine să verificaţi portierele înainte să vă îndepărtaţi de maşină.

O metodă deja cunoscut este furtul poşetei de pe scaunul din dreapta faţă. Hoţii folosesc mai nou biciclete şi opresc la semafor lângă maşini. Când şoferul nu este atent, deschid portiere şi fură geanta. Este bine să aveţi mereu portierele blocate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite