Cristian Tudor Popescu: „Singura șansă pentru Halep este să fie suspendată doar nouă luni”

0
Publicat:

Cristian Tudor Popescu spune că șansele ca Simona Halep să scape de suspendare sunt nule. Gazetarul crede că singura șansă a sportivei este să primească o suspendare de doar nouă luni.

CTP crede că Simona Halep nu poate scăpa de suspendare FOTO Ioan Buciumar
CTP crede că Simona Halep nu poate scăpa de suspendare FOTO Ioan Buciumar

Prezent la Brașov la o întâlnire cu cititorii, Cristian Tudor Popescu nu putea scăpa ocazia de a vorbi despre marea sa pasiune, tenisul. Și, cum scandalul de dopaj al Simonei Halep este tot mai aproape de un verdict, scriitorul le-a dezvăluit brașovenilor că este pesimist în ce privește achitarea sportivei noastre.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că Simona Halep nu are nici cea mai mică șansă să scape de o suspendare după scandalul de dopaj în care este implicată. Jurnalistul explică și motivele pentru care Agenția Antidoping nu poate lua altă decizie decât suspendarea campioanei noastre.

Șansa Simonei Halep de a scăpa de suspendare e nulă

„N-am telefon roșu, fir direct cu Simona să știu ce se-ntâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: după ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune. E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping. E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă. Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă”, a explicat jurnalistul.

CTP spune că roxadustat nu e nici țelină, nici zahăr pudră și nici măcar una din substanțele care mai apar pe anumite etichete în care se precizează că este posibil ca un produs să conțină urme dintr-o anumită substanță.

Cristian Tudor Popescu spune că Simona Halep are o singură șansă să continue la nivel înalt în tenisul mondial.

Singura variantă de a continua, o suspendare de 9 luni

„Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani. Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep are 31 de ani și o suspendare de doi sau patru ani presupune și o perioadă îndelungată pentru revenirea la cel mai înalt nivel, astfel că Simona ar mai putea ajunge în Top 10 mondial după vârsta de 35 de ani și nu se știe dacă ar mai putea continua tenisul de performanță.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat în vara anului trecut, în timpul US Open. Ea fusese supusă unui control cu numai câteva zile înainte și acesta a avut rezultat negativ, iar cel de la turneul de Grand Slam de la New York a relevat doar urme din substanța interzisă. Aceasta este și cauza pentru care cei mai mulți cred că sportiva româncă nu s-a dopat intenționat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite