Cozi imense la telecabine și pârtii luate cu asalt în Poiana Brașov. Ce îi sfătuiesc salvamontiștii pe turiști

0
Publicat:

Numărul mare de turiști care au ajuns în Poiana Brașov a făcut ca așteptarea la cozile de la telecabine să dureze zeci de minute. Acesta este primul weekend în care iubitorii schiului au condiții optime.

Așa arătau cozile la telecabină în Poiana Brașov FOTO Sorin Cosma
Așa arătau cozile la telecabină în Poiana Brașov FOTO Sorin Cosma

Zăpada căzută din abundență la Brașov în ultima săptămână a adus numeroși turiști pe pârtiile din Poiana Brașov. Atât de mulți, încât cozile la instalațiile de transport pe cablu au fost imense. S-a ajuns din nou în situația în care s-a așteptat zeci de minute pentru un loc în telecabină, telescaun sau teleschi.

La pârtia Bradul, una dedicată începătorilor, era lume la fel de multă ca în alți ani de sărbători. Brașoveni și turiști s-au bucurat că zăpada este atât de mare și au luat cu asalt stațiunea, iar cea mai accesibilă dintre pârtii este Bradul, situată în apropierea celei mai mari parcări din Poiana Brașov.

Nici pârtia Subteleferic nu a fost ocolită de iubitorii sporturilor de iarnă. Și aici era lume câtă frunză și iarbă și se stătea la coadă la teleferic zeci de minute, uneori chiar peste o oră. Dornici să se poată da cu schiurile sau cu placa, amatorii de sporturi de iarnă au așteptat până în primul weekend din februarie pentru condiții optime.

Salvamontiștii, din nou ocupați 

Afluxul de turiști a făcut ca și numărul solicitărilor de ajutor venite pe adresa Salvamont să crească foarte mult. Vineri, de exemplu, a fost o zi de foc pentru salvamontiștii din toată țară. Aceștia au fost solicitați sa intervină la un număr mare de evenimente montane.

În ziua de 3 februarie, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 102 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. În orașul Sinaia au fost cele mai multe apeluri, 13 la număr, urmat de municipiile Brașov și Cluj, cu 9 apeluri fiecare. În  intervenții au fost salvate 118 persoane, 57 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

În aceste condiții, salvamontiștii brașoveni le recomandă turiștilor să poarte echipament adecvat și să acorde o atenție deosebită extremităților, capului și gâtului, locurile prin care se pierde cea mai mare parte din căldura corpului. Cei care sunt însoțiți de copii sunt sfătuiți să facă opriri cât mai dese la cabane, unde să le ofere micuților ceai cald, deoarece copiii fac față mai greu frigului decât adulții.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite