Se schiază în Poiana Brașov. Pentru prima dată în istorie, sezonul s-a deschis abia la final de ianuarie

0
Publicat:

Dacă în alți ani se schia chiar și din octombrie, de această dată sezonul de schi din Poiana Brașov s-a deschis abia la 28 ianuarie. A nins abundent, așa că zăpada este bună pentru schiori. 

S-a deschis sezonul de schi în Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov
S-a deschis sezonul de schi în Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov

După ce au fost nevoiți în vacanța de sărbători să se mulțumească cu plimbări sau cu petrecerile din stațiune, iubitorii sporturilor de iarnă primesc o veste bună: se schiază în Poiana Brașov. De vineri dimineața, 27 ianuarie, în Brașov și în Poiană a nins fără întrerupere, astfel că s-a depus un strat de mai multe zeci de centimetri de zăpadă. 

Premieră în istorie

Pentru prima dată, sezonul de schi s-a deschis abia în 27 ianuarie, la ora 9 dimineața. Vremea extrem de caldă din prima parte a iernii a făcut ca nici măcar în partea superioară a masivului Postăvaru să nu se poată practica sporturile de iarnă. Anunțul că se schiază i-a făcut fericiți și pe cei care iubesc zăpada.

Primăria Brașov a anunțat însă că, de acum, se schiază în partea superioară a muntelui și pe pârtiile dedicate începătorilor, Bradul și Stadion.

În partea superioară a muntelui, zăpada măsura 30 de centimetri încă de vineri de la prânz, însă a nins abundent până sâmbătă dimineața.

În Poiana Brașov a continuat să ningă și sâmbătă, 28 ianuarie, însă cantitatea de zăpadă care a căzut s-a mai redus. Astfel, se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia, telescaunul de 6 locuri, precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia.

Cea mai așteptată zăpadă

Starea pârtiilor din Poiana Brașov este bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare.

„Am așteptat zăpada asta cu toții de foarte mult timp. Iată că ne ajută și natura! Din păcate, cu toate eforturile supraomenești de a amenaja pârtiile, deocamdată putem spune că se va putea schia în condiții decente doar în partea superioară a masivului, este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării”, a explicat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Edilul-șef spune că s-au produs 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială, dar semnele îmbucurătoare sunt că stratul se va îbogăți pe surse naturale. Primarul a avertizat că oricine vrea să schieze în acest weekend trebuie să fie foarte precaut și să respecte toate măsurile anunțate de administratorii pârtiilor.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor există în total 3 puncte de vânzare, casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. Cei care doresc să își încarce cu puncte ski-pass-urile o pot face și on-line, prin intermediul aplicației pe platforma www.skibv.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite