Harta riscului de avalanșe. Salvamontiștii, sute de intervenții în ultimele 24 de ore

0
Publicat:

Salvamont România informează că în ultimele 24 de ore au fost solicitaţi să intervină „la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane", fiind salvate 118 persoane, dintre care 57 au fost predate către ambulanţe şi echipajele SMURD pentru a fi transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. 

Peste 100 de inervenții ale salvamontiștilor / Foto: Arhivă / Salvamont
Peste 100 de inervenții ale salvamontiștilor / Foto: Arhivă / Salvamont

„Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 102 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor (...) În cazul acestor intervenţii au fost salvate 118 persoane, 57 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital", a informat Salvamont România duminică dimineaţa.

De asemenea, în același interval s-au mai primit 53 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

La serviciul Salvamont Sinaia s-au înregistrat cele mai multe apeluri pentru intervenţie - 13, urmat de Salvamont Municipiul Braşov şi Salvamont Cluj cu câte 9, iar la Salmont Voineasa şi Salvamont Borşa au fost câte 7 solicitări de intervenţie.

Risc de avalanșe

Salvamon România a mai avertizat turiștii că în această perioadă în zona montană sunt anunţate fenomene meteo extreme, vânt puternic cu transport de zăpadă, vizibilitate redusă, temperaturi scăzute şi risc important de avalanşe.

În Munții Făgăraș, la altitudini de peste 1.800 de metri, riscul de producere de avalanșe este maxim, la nivelul 5 din 5.

Un risc mare de avalanșă, nivelul 4, este și în Munții Bucegi, Țarcu-Godeanu, Parâng-Șureanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite