Cortegiu funerar împotriva corupţiei, la Braşov FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revoluţionarii au cerut ca românii să se solidarizeze pentru demiterea Guvernului. Foto: Stelian Grăjdan
Revoluţionarii au cerut ca românii să se solidarizeze pentru demiterea Guvernului. Foto: Stelian Grăjdan

În jur de 300 de revoluţionari au mărşăluit astăzi prin centrul Braşovului pentru a cere demisia Guvernului şi condamnarea faptelor de corupţie, de la nivel înalt. Ei au venit înarmaţi cu un sicriu şi o cruce „personalizate“ cu chipurile unor demnitari.

Aceştia au plecat din Piaţa Sfatului purtând în fruntea coloanei o cruce, pe care s-a aflat poza deputatului braşovean Florin Postolachi, dar şi un coşciug, pe care au lipit pe lângă poza demnitarului şi pe cea a premierului Emil Boc şi a ministrului Finanţelor, braşoveanul Gheorghe Ialomiţianu.

Revoluţionarii le-au cerut braşovenilor să fie uniţi, şi să iasă din nou în stradă, ca acum 22 de ani, pentru ca împreună să ceară instaurarea unui Guvern provizoriu de uniune naţională care să organizeze cât mai curând alegeri anticipate.

Foto: Stelian Grajdan

Click pe poze pentru mai multe imagini de la protest

„Haideţi cu noi, ca în 22", „România trezeşte-te" sau „Păcat de sângele vărsat", au fost câteva dintre lozincile prin care revoluţionarii au cerut uniune din partea tuturor românilor. De lozincile protestarilor nu a scăpat nici primarul George Scripcaru, revoluţionarii cerând ca ancheta DNA să se grăbească în acest caz.

80 de revoluţionari în greva foamei

Revoluţionarii au început protestele încă de miercurea trecută, când la sediul asociaţiei, 59 de revoluţionari au intrat în greva foamei. „Suntem aproape 80 de persoane, acum, în greva foamei, iar marşul de la Braşov va continua zilele următoare în oraşele martir, cu alte proteste, care vor culmina cu un miting de amploare în Capitală", a precizat Dorin Lazăr Maior, preşedintele revoluţionarilor braşoveni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite