Copil pe trotinetă, pierdut de tatăl său în Brașov. Cum l-au găsit polițiștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 10 ani din Brașov a mers împreună cu tatăl său la un spital. Minorul s-a mai plimbat prin zonă cu trotineta, s-a îndepărtat și nu a mai găsit drumul înapoi. Polițiștii l-au găsit speriat.

Copil rătăcit pe trotinetă, găsit de polițiști FOTO IPJ Brașov
Copil rătăcit pe trotinetă, găsit de polițiști FOTO IPJ Brașov

Un băiețel de 10 ani din Brașov a tras o sperietură zdravănă. Copilul s-a pierdut de tatăl său și a fost nevoie de polițiști pentru ca acesta să își regăsească părintele. Minorul și tatăl său au mers la Spitalul Județean, iar copilul, aflat pe o trotinetă, s-a îndepărtat de tată.

Ajuns pe străzile din zonă, minorul nu a mai putut găsi drumul înapoi spre locul unde se despărțise de tatăl său, iar părintele a sunat la 112, pentru că nu îl mai găsea.

Părintele se afla împreună cu minorul la o unitate medicală, din municipiul Brașov, de unde băiatul, care se afla pe o trotinetă, s-a îndepărtat și nu a mai putut găsi drumul de întoarcere. Echipe de polițiști au fost mobilizate și au demarat verificări în zonă pentru identificarea persoanei semnalate, iar după aproximativ o jumătate de oră de la momentul sesizării, băiatul a fost identificat, rătăcind pe o stradă din localitate”, a declarat comisar Florentina Manolache, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Întrucât copilul era vizibil speriat de situația pe o care o crease, acesta a fost consiliat de polițiști până la momentul în care a fost încredințat tătălui său.

Poliția Brașov roagă părinții să își informeze în mod frecvent copiii despre primele lucruri pe care aceștia trebuie să le cunoască în eventualitatea în care se pierd de cei pe care îi însoțesc și anume: „Să învețe numele complet al părinților și, eventual, numărul de telefon; să învețe copilul să rămână cât mai calm și să încerce să nu se miște prea mult din locul în care a realizat că s-a pierdut de adulți; să poată identifica persoane credibile cărora să le solicite sprijinul și să cunoască datele pe care să le ofere acestora“.

În ultima perioadă, multă lume s-a plâns de existența unui număr mare de trotinete electrice, în special ca urmare a faptului că există firme care închiriază aceste mijloace de transport. Unii dintre cei care le conduc fie nu respectă regulile, fie le abandonează blocând sau îngreunând trecerea. Acum se dovedește că pot apărea și alte feluri de probleme ca urmare a utilizării trotinetelor electrice. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite