Poliţia Capitalei, despre cazul fetelor agresate sexual de către un asistent maternal: Faptele au fost săvârşite până în iulie 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetările în cazul minorelor agresate sexual de către un asistent maternal sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor Foto:  Arhivă
Cercetările în cazul minorelor agresate sexual de către un asistent maternal sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor Foto:  Arhivă

Poliţia Capitalei a transmis marţi o serie de precizări despre cazul unor fete care ar fi fost agresate sexual de către un asistent maternal, în sectorul 4. Potrivit poliţiştilor faptele au fost comise până în luna iulie a anului trecut,  iar cercetările au fost declanşate atunci.

„Cu privire la o situaţie în care sunt implicate minore instituţionalizate, facem următoarele precizări. Cauza se află în instrumentarea Secţiei 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Cercetările au fost declanşate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliţie a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgenţă, cu privire la faptul că două minore, ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament”, a informat Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, din datele şi probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi  fost săvârşite până în luna iulie 2021 , când cele două minore au fost internate într-un centru de pe raza sectorului 4. 

În cauză au fost efectuate mai multe activităţi procesual penale, au fost ridicate probe şi mijloace de probă şi dispuse expertize. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor.

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, a semnalat, luni, cazul a trei fete agresate sexual de către un asistent maternal, în Sectorul 4 din Bucureşti. Acesta a solicitat intervenţia ministrului Gabriela Firea, dar şi a primarului Daniel Băluţă şi a conducerii DGASPC Sector 4. Bălan consideră că meseria de asistent maternal, ”o ruşine naţională”, ar trebui să fie desfiinţată treptat.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite