Consiliul Judeţean Braşov vrea să preia spitalele desfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Aristotel Căncescu nu vrea ca unităţile sanitare să fie transformate în cabinete private care să beneficieze, aproape gratis, de infrastructura şi aparatura medicală existentă.

Căncescu caută soluţii pentru ca  spitalele din Codlea, Victoria şi Săcele să îşi continue activitatea. „Doresc să solicit Miniterului Sănătăţii ca ele să fie preluate de Consiliul Judeţean şi administrate de Conjsiliul Judeţean, tocmai pentru a le da o şansă şi a nu le închide", a declarat Aristotel Căncescu.Acesta mai susţine că există posibilitatea ca spitalele vizate să fie transformate în scurt timp în cabinete private unde locuitorii să fie nevoiţi să plătească sume foarte mare pentru a primi îngrijirile de care au nevoie.

Aristotel Căncescu spune că majoritatea locuitorilor din Codlea Săcele sau Victoria nu îşi vor putea permite să se trateze în cilinici private şi că singura lor şansă ar fi ca unităţile sanitare să poată funcţiona în continuare în sistem de stat. „Nimic împotrivă să facem clinici private cât mai multe, dar să vină investitorii cu banii lor nu să  ia de la stat clădirea reparată de noi, să ia şi aparatura care există în aceste spitale, iar ei să perceapă cu percep spitalele private din Braşov mii de euro pentru orice operaţie", a punctat Căncescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite