Clădiri de birouri şi peste 3.000 de apartamente de 100 de milioane de euro în locul Uzinei Tractorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Coresi continuă extinderea şi adat în folosinţă prima clădirede birouri construită în zonă. La finalul proiectului vor fi 10 astfel de clăriri, dar şi 3.000 de apartamente pe terenul fostei uzine.

Prima clădire de birouri, aparţinând celei de-a doua faze a Coresi Business Park, cu o suprafaţă de 8.300 mp, a fost dată în folosinţă.  Dezvoltatorul totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasă A şi ţinteşte să ajungă la 100.000 mp în următorii ani. În zonă se vor construi în următorii anii 10 clădiri de birouri

„Remarcăm mult mai multă atenţie din partea viitorilor chiriaşi în ceea ce priveşte calitatea amenajării interioare şi a partiţiilor, inclusiv a materialelor şi a componentelor folosite, precum şi respectarea normelor PSI, cât şi a altor aspecte de sănătate şi securitate la locul de muncă.” comentează Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.

Parcul de afaceri dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov găzduieşte chiriaşi internaţionali precum CGS, Raiffeisen, IBM, Tata Technologies, companii ce ocupă suprafeţe între 3.000 şi 5.000 mp. Coresi Business Park este o parte integranta a noului cartier Coresi, ce constituie una dintre cele mai ample iniţiative de regenerare urbană din Romania. Coresi Business Park transformă 12 hectare din fosta platforma industriala într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan.

„Am observat în ultimul an un interes crescut din partea companiilor din domeniul IT şi engineering, fie că vorbim de chiriaşi noi, cum este cazul companiilor iQuest şi Tata Technologies, sau de chiriaşi care activează deja în cadrul Coresi Business Park şi care îşi extind activitatea, cum este cazul IBM. În prezent, companiile de software şi engineering au o pondere aproape egală între chiriaşii noştri cu cele de outsourcing (BPO) şi centrele de servicii (SSC) iar tendinţa lor este de creştere. Din punct de vedere economic, acest fenomen se reflectă pozitiv în valoarea adăugată pe care companiile o generează, dar şi în atragerea de personal calificat, bine plătit“, adaugă Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.

Apartamente de 100 de milioane de euro

Immochan, dezvoltatorul proiectului Coresi a bătut palma cu dezvoltatorul Avantgarden, renumit pentru construcţia de blocuri la Braşov, iar rezultatele deja se văd. Se lucrează încă din primăvară, iar în primă fază se vor construe 13 blocuri care vor schimba faţa terenurului viran răman în urma uzinei Tractorul cu un cartier modern. În final în total vor fi peste 3000 de apartamente. Acestea vor avea un preţ mai mic decât cel media pieţei, respectiv 750 de euro pe metru pătrat, faţă de 860 de euro metru pătrat. De aceea şi noul cartier se va numi Coresi Avantgarden. Blocurile vor avea între trei şi cinci etaje, iar primele apartamente vor fi gata în câteva luni. Blocurile vor avea locuri de joacă exterioare, dar ca noutate şi interioare deoarece la Braşov plouă cam mult. Toate apartamanetele vor avea loc de parcare şi beci inclus în preţ. De asemenea compania va pune la dispoziţie spaţii şi pentru construirea unei şcoli şi a unei grădiniţe de către autorităţile locale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite