Centru de divertisment de 10 milioane de euro în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de Agrement va fi construit la baza pârtiei Bradul. Foto: Stelian Grăjdan.
Centrul de Agrement va fi construit la baza pârtiei Bradul. Foto: Stelian Grăjdan.

Turiştii vor putea face escaladă, vor putea juca bowling, popice, biliard sau minigolf. Vor fi amenajate piste de skateboard şi biciclete şi pârtii de sănii.

Construcţia centrului se va face cu bani europeni. Potrivit proiectului, clădirea va fi construită pe un teren de 15.000 de metri pătraţi, amplasat la poalele pârtiei de schi Bradul, în spatele complexului Capra Neagră. În aer liber se vor face amenajări pe aproape 13.000 de metri pătraţi.

Centrul de agrement va avea un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, cu opt piste profesionale şi mese de biliard. În locaţie va mai fi amenajată şi o sală de căţărare de 250 de metri pătraţi, cu diferite niveluri de dificultate şi un teren de minigolf.

Nu au fost uitaţi nici cei mici, care vor avea la dispoziţie două piste de minibowling, jocuri electrice-electronice, simulatoare, mese de minihokey, minifotbal, minibasket. De asemenea, va exista şi spaţiu destinat odihnei şi discuţilor, dotat cu fotolii, mese şi scaune pentru public.

Distracţie în aer liber

Şi în aer liber vor fi oportunităţi de distracţie. Pe aproape 13.000 de metri pătraţi vor fi amenajate piste de skateboard şi biciclete şi pârtii de sănii. Nu vor lipsi nici zonele verzi.

„Este nevoie de un astfel de centru de divertisment pentru ca turiştii să petreacă cât mai multe zile în Poiana Braşov. Prin acest Centru ne propunem să le oferim tuturor celor care vin aici o oportunitate de a face mişcare. Proiectul a fost validat şi urmează faza precontractuală, semnarea actelor şi apoi licitaţiile pentru lucrările de execuţie. Construcţia va începe anul viitor. Este o investiţie mare pentru Braşov care va crea şi locuri de muncă", a declarat primarul George Scripcaru.
Solicitarea de finanţare este de 44,4 milioane lei, adică aproximativ 10 milioane de euro, inclusiv TVA.

Magnet pentru turişti

Durata de implementare a proiectului este de doi ani. Cei care au proiectat acest centru susţin că aproximativ 65.000 de turişti vor trece pragul noului Centru de Agrement, la care se adaugă încă 63.000 de braşoveni. La cinci ani după deschiderea centrului, se estimează o creştere cu 16% a numărului turiştilor care vor vizita Poiana Braşov. Aceste argumente au contribuit decisiv la validarea proiectului.

Telegondolă din Braşov în Poiană

Un alt proiect menit să dezvolte turismul este construcţia unei telegondole care să plece din Braşov şi să urce până în Poiană. Autorităţile speră ca această investiţie să fie gata până în februarie 2013. Aunci, la Braşov, se va organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European, manifestare care va aduce oraşului cea mai mare publicitate din punct de vedere turistic.

„Avem în plan şi construcţia telegondolei. Aceasta ar putea porni fie din Bartolomeu, de la stadionul Municipal, fie din centru, din Livada Poştei. Urmează să analizăm aceste două variante şi să o alegem pe cea mai bună", a mai spus George Scripcaru.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite