Ce sumă ar fi primit mecanicul de locomotivă de la CFR Călători care a reușit să evite o tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mecanic de locomotivă în cadrul Depoului Brașov este premiat de CFR Călători pentru că a reușit să preîntâmpine o tragedie, săptămâna aceasta. Intervenția promptă a Sorin Ioan Stan a făcut posibilă evitarea impactului între un tren și un convoi de autospeciale SMURD. 

Mecanicul a reușit la limită evitarea impactului. FOTO Screenshot video TurdaNews.net
Mecanicul a reușit la limită evitarea impactului. FOTO Screenshot video TurdaNews.net

Circulația feroviară și cea rutieră au reguli stricte, care trebuie respectate ca atare pentru siguranța și securitatea atât a pasagerilor și a personalului feroviar, cât și a celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, sunt și situații care pot face diferența dintre viață și moarte.

Ele se pot termina cu bine când personalul feroviar, pe lângă respectarea și buna îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, dă dovadă în momente cheie de profesionalism și prezență de spirit. Este cazul mecanicului de locomotivă Stan Sorin Ioan, angajat al CFR Călători în cadrul Depoului Brașov SELC Teiuș din anul 2017. Acesta este autorizat să conducă peste 5 tipuri de locomotive”, explică CFR Călători, într-un comunicat.

Cum a reușit mecanicul să evite o tragedie

Marți, 9 aprilie 2024, mecanicul de locomotivă Sorin Ioan Stan, care conducea trenul IR 1734 al CFR Călători de pe ruta Cluj Napoca – Bucureşti Nord, a evitat impactul între un un tren și un convoi de autospeciale SMURD, un accident care s-at fi putut încheia tragic.

Când trenul se afla pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călăraşi Turda, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată, mecanicul a observat un convoi de autospeciale SMURD ce intenţiona să traverseze pasajul. În consecință a dat semnale repetate de alertă cu fluierul locomotivei.

Una dintre autospecialele din convoi a ignorat însă total semnalele de alertă date de tren. Chiar şi în aceste condiţii, mecanicul sesizând că aceasta se apropie de trecerea la nivel a luat măsuri de frânare rapidă a trenului.

„Astfel a reușit să evite producerea unei coliziuni tragice. Autospeciala SMURD din convoi care a ignorat total semnalele de alertă date de tren, tot a forțat milimetric trecerea pasajului punând în pericol de moarte atât pe pompierii din mașină, cât și pe călătorii din tren. Doar datorită profesionalismului mecanicului de locomotivă al CFR Călători, Stan Sorin Ioan, s-a evitat o tragedie iminentă”, mai precizează CFR Călători.

Trenul IR 1734 şi-a continuat ulterior parcursul în condiții normale de siguranță a circulației.

Conducerea CFR Călători l-a felicitat pe  mecanicul de locomotivă Sorin Ioan Stan pentru profesionalismul și viteza de reacție de care a dat dovadă și a anunțat că îl premiază.

Valoarea premiului este însă ținută la secret de companie, potrivit Club Feroviar.

G4 Media notează însă că, potrivit contractului colectiv de muncă, mecanicul va fi recompensat cu o sumă în bani, echivalentul a trei salarii, în funcție de calificări, de peste 10.000 de lei.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite