Accident feroviar grav în județul Bacău. Un buldoexcavator și șoferul neatent au fost spulberați de tren FOTO

0
Publicat:

În această dimineață, șoferul unui buldoexcavator nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată din Căiuți, iar utilajul a fost lovit în plin de trenul Interregio 1541, operat de SNTFC CFR Călători.

Șoferul buldoexcavatorului a murit pe loc
Șoferul buldoexcavatorului a murit pe loc

Trenul plecase la ora 6,35 dimineața din stația CF Iași și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, Brașov, la ora 13,59.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat în această dimineață, că în jurul orei 09:50, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Urechești și Căiuți, s-a produs lovirea unui buldoexcavator de către trenul IR 1541, pe firul I, la km 21+669.

La fața locului iau intervenit autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță a SAJ. ”În urma accidentului a rezultat o victimă de sex masculin pentru care, din nefericire, a fost declarat decesul.”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău.

În tren se aflau 40 de persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale. În urma coliziunii, a fost doborât un stâlp de susținere a liniei de contact electric.

Trenul IR 1541, care circulă în relația Iași – Brașov, este oprit la locul accidentului rutier până la finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate, dar și intervențiilor pentru remedierea infrastructurii feroviare.

În aceeași zonă, în 2019, trenul personal 5202 Ciceu – Focşani a lovit bena unui camion. În urma accidentului, locomotiva şi un vagon au deraiat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite