Ce este Music bingo, distracția prin care tinerii ajută copiii din mediile defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii brașoveni se pot distra și, în același timp, ajuta copiii din comunitățile sărace să meargă la școală. Music Bingo este o invenție americană veche de 66 de ani, dar și o distracție actuală

Mădălina Iatan, președintele Rotarakt Kronstadt FOTO Ioan Buciumar
Mădălina Iatan, președintele Rotarakt Kronstadt FOTO Ioan Buciumar

Strigați „Bingo!” dacă recunoașteți melodia! Liceenii și studenții brașoveni sunt invitați de clubul Rotarakt într-o cafenea din centrul istoric, unde se vor sărbători 66 de ani de la apariția conceptului de Music Bingo. În mai 1958, în Statele Unite era inventat acest concept, unul prin care tinerii se distrează și astăzi și își arată cunoștințele în ce privește piesele muzicale.

Sâmbătă, 25 mai, brașovenii vor avea ocazia pentru prima dată să participe la Music Bingo. Participanții primesc un bilet și o listă cu melodii, iar cei care descoperă primii cântecele trebuie sa strige bingo și devin astfel câștigători. Evenimentul este unul caritabil.

Rotarakt Kronstadt este un grup de tineri care oferă oportunitatea de dezvoltare și implementează proiecte care se adresează nevoilor fizice și sociale ale comunității brașovene. Scopul nostru este de a servi mai presus de noi înșine”, a declarat Mădălina Iatan, președinte Rotarakt Kronstadt.

„Eveniment interactiv”

Este un eveniment interactiv unde veți avea oportunitatea de a vă distra și a susține cauza noastră care este combaterea abandonului școlar. Music Bingo va consta în trei runde cu tematici diverse. La începutul fiecărei runde veți avea posibilitatea de a vă achiziționa bilete ce conțin melodii aleatorii, după care un playlist va fi dat în fundal, iar, dacă veți fi norocosul câștigător, strigați bingo”, a explicat Radu Hrihoreanu, membru Rotarakt Kronstadt, care sunt regulile jocului.

Music Bingo ajută Școala Gimnazială din Budila, care a implementat un proiect gândit de Asociația Eltera. Pentru că este o comunitate defavorizată și rata abandonului școlar era foarte mare, Caty Roos, președintele asociației, a decis să ofere câte un punct fiecărui elev care merge într-o zi toate orele la școală. Cei care reușesc să strângă toate cele cinci puncte dintr-o săptămână pot să le schimbe cu produse din Magazinul Clasei: îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării sau rechizite. Astfel, prezența la cursuri s-a dublat și abandonul școlar a scăzut foarte mult la Budila.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite