Prinţul William s-a întors la îndatoririle publice, după diagnosticarea soţiei sale cu cancer. Când revine şi Kate

0
Publicat:

Joi, Prinţul William participă la un eveniment caritabil. Este prima sa apariţie în calitate oficială, după ce soţia lui, Kate Middleton, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer şi a început chimioterapia preventivă, relatează Agerpres.

Prinţul William, foto arhivă
Prinţul William, foto arhivă

Deşi el şi fiul său cel mare, prinţul George, au fost fotografiaţi pe un stadion în timpul unui meci de fotbal susţinut, săptămâna trecută, de echipa lor preferată, Aston Villa, ziua de joi va marca primul angajament public oficial al moştenitorului tronului britanic după anunţul făcut de Prinţesa de Wales.

După o perioadă în care cuplul princiar britanic şi-a petrecut timpul cu cei trei copii, profitând şi de faptul că aceştia au avut vacanţă, Prinţul William se întoarce la îndatoririle sale oficiale.

Programul de joi cuprinde două evenimente: va vizita o organizaţie de caritate care redistribuie surplusul de alimente şi apoi un centru pentru tineri care primeşte cu regularitate livrări din partea acelei asociaţii.

Prinţesa de Wales îşi va relua şi ea îndatoririle publice atunci când echipa sa medicală va spune că se simte suficient de bine pentru a face acest lucru, a precizat biroul ei de presă, care nu a stabilit deocamdată un calendar şi un termen în această privinţă.

Într-un mesaj video publicat luna trecută, prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a anunţat că testele medicale realizate după o operaţie abdominală majoră pe care a suportat-o în ianuarie au detectat prezenţa unui cancer, o descoperire despre care prinţesa Kate a spus că a reprezentat „un şoc uriaş”.

Boala ei a fost detectată în aceeaşi perioadă în care tatăl prinţului William, regele Charles al III-lea, urmează şi el un tratament împotriva unei forme de cancer, care nu a fost precizată. Suveranul britanic şi-a întrerupt la rândul său îndatoririle publice după acel diagnostic, însă a putut totuşi să salute mulţimea de admiratori care s-au reunit în faţa capelei St-George de pe domeniul regal Windsor după ce a asistat la slujba de Paşte, la sfârşitul lunii martie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite