Gest impresionant până la lacrimi: colindători din Neamţ au donat unei fetiţe în suferință toți banii primiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între faptele bune petrecute prin Neamţ cu prilejul Crăciunului şi Anului Nou, spectacole caritabile sau donaţii, iese în evidenţă un gest caritabil unic şi impresionat al unor săteni din Cuci.

Ceata de urători din Cuci, comuna Bozieni FOTO Facebook Florin Grumezescu
Ceata de urători din Cuci, comuna Bozieni FOTO Facebook Florin Grumezescu

În localitatea din comuna Bozieni, o familie face tot ce se poate pentru ca fetiţa de 8 ani să revină la o viaţă normală, după un grav accident în care a fost implicată în urmă cu aproximativ un an. Florinela este acum în recuperare, fiind ţintuită în pat, deoarece poartă un dispozitiv medical.

Despre această nedorită situaţie se ştie în comunitate. Pe 27 decembrie anul trecut, un localnic, Florin Grumezescu, şi-a invitat cunoscuţii mai tineri la o terasă, la un vin fiert şi pentru a stabili ce vor face pe 31 decembrie, când doreau să organizeze o ceată de urători, pentru a merge la primărie şi pe la casele consătenilor.

Şi au decis ca banii primiţi de la Consiliul Local Bozieni să fie donaţi pentru un caz umanitar din satul Cuci. Apoi, în ultima zi a anului, membrii formaţiei de datini (urşi, capre, mascaţi) au hotărât ca întreaga sumă căpătată în urma prestaţei pe la casele gospodarilor să fie oferită familiei Florinelei, pentru a mai acoperi din nevoi.

„Tradiţiile de Anul Nou au mobilizat o mână de oameni din satul Cuci să contribuie la aducerea unui zâmbet pe buzele micuţei greu încercate de soartă, Florinela. În total, s-a strâns suma de 15.500 ron, din care 500 primiţi din partea Primăriei Bozieni, iar restul au fost adunaţi cu ajutorul oamenilor cu suflet mare din satul Cuci“, a transmis Florin Grumezescu, fost consilier județean într-o legislatură trecută.

Iar pe Facebook, au curs aprecierile despre cele întâmplate: „Bravo, felicitări, respect maxim!; Bravo băieţi, foarte frumos din partea voastră!, Felicitări băieţi şi pentru toţi gospodarii din Cuci, care au contribuit cu banii pentru acest suflet de copil care are nevoie!; Doamne ajută Florinela, să te faci bine, cu drag am făcut gestul, mulţumim şi lui Florin că fără el era imposibil să facem acest lucru“.

Şi este posibil ca iniţiativa să se repete şi la anul, pentru altă persoană care are nevoie de ajutorul semenilor, după cum a comentat cineva: „Comunitate întreagă unită pentru o cauză; Un exemplu demn de urmat; Aţi dat dovadă de bunătate, empatie şi o echipă unită!; Să vă răsplătească Dumnezeu cum ştie mai bine!; Aşa o să facem în fiecare an, să ajutăm câte un caz din acesta; Doamne ajută să se facă fetiţa bine!“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite