Ce cred şoferii despre tine în funcţie de tipul de maşină pe care o conduci: BMW - „şmecher“, Audi - „îngâmfat“, Fiat - „sărăcuţ“ şi Dacia - „pensionar“

0
0
masini trafic FOTO adevarul

La Braşov a fost realizat un studiu-pilot care a avut rolul de a identifica problemele pe care le văd instructorii şcolilor de şoferi, dar şi cursanţii. Unul dintre aspectele interesante ale studiului relevă cum percep instructorii şi cursanţii tipologia şoferului, în funcţie de maşina pe care o conduce.

 Studiul urmează să fie extins şi realizat la nivelul întregii ţări. „Studiul este reprezentativ, fără a fi relevant din punct de vedere statistic. Culegerea datelor s-a realizat prin invitaţie individuală de a completa un chestionar online, metoda fiind CAWI. Studiul a urmărit să identifice percepţii despre activitatea de pregătire a tinerilor în şcolile de şoferi din Braşov. Dintre cei 32 de instructori auto şi/sau profesori de legislaţie, peste 40% au o experienţă în domeniu mai mare de 15 ani, în timp ce peste 73% au o experienţă mai mare de 10 ani“, ne-a declarat Romulus Oprică, managing partner la compania Brandberry, care a realizat acest studiu.

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 2-17 martie 2015, pe un grup de 108 respondenţi, distribuiţi astfel: 20 instructori auto, 12 profesori de legislaţie şi 76 de cursanţi sau proaspăt absolvenţi ai unei şcoli de şoferi.

Prezentarea datelor a fost tip „cloud“, cuvintele care au o dimensiune mai mare fiind cele mai folosite de cei chestionaţi.

Astfel rezultatele studiului au arătat în felul următor: şoferii de BMW sunt „şmecheri“ - în viziunea instrutorilor auto, sau „manelişti“ - în viziunea celor care abia învaţă să conducă, cei de Audi „bogaţi“ - în viziunea ambelor categorii de respondenţi, posesorii de „Dacia“ - „camionagii“ sau „români“ - în viziunea instructorilor - şi „pensionari“ - în viziunea cursanţilor, iar cei de Fiat - „ calmi“ - în viziunea instructorilor - şi „sărăcuţi“ - în viziunea cursanţilor.

Mai multe etichete le găsiţi în galeria foto alăturată.

brasov bmw

Din păcate, realizatorii sondajului nu au luat în calcul şi alte mărci auto populare în rândul românilor, precum Opel, Ford, Chevrolet, dar şi cele de lux - Porche, Lexus sau Mercedes.Spuneţi-ne ce părere aveţi despre posesorii acestor tipuri de maşini!

brasov fiat
Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite