Ce a găsit OPC la un control în zona Bran-Moieciu: pălincă din portocale şi din banane vândută ca „produs specific“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pălincă din portocale produse la Bran FOTO CRPC Braşov
Pălincă din portocale produse la Bran FOTO CRPC Braşov

Un bărbat din Bran, care spunea că este producător local, vinde pălincă de banane. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului i-au confiscat marfa şi i-au aplicat o amendă, iar „producătorul” s-ar putea alege cu dosar penal.

„Am descoperit şi un aşa-zis producător sau o persoană care se ascundea în spatele titulaturii de producător, care vindea diverse produse din alcool şi pe a căror etichetă era specificat că sunt naturale 100%, că sunt realizate din prune, din banane, portocale. Sunt foarte curios cum făcea ţuică din banane din zona Bran-Moieciu”, a spus comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu. 

Marfa pseudo-producătorului a fost confiscată, iar acesta s-ar putea alege cu un dosar penal. „Verificările în acest caz s-au realizat împreună şi cu alte instituţii. Acesta nu avea niciun fel de autorizaţii pentru a produce băuturi alcoolice şi, ca urmare, cercetările au fost preluate de instituţiile abilitate - Poliţia Braşov şi Regionala Vamală - pentru că, aşa cum se ştie, producţia de alcool are nevoie de autorizaţii speciale”, a mai explicat Sorin Susanu. 

Controalele de zilele trecute au scos la iveală şi alte nereguli: brânzeturi ţinute în soare, alimente alterate şi altele. Au fost confiscate peste 50 de kilograme de alimente şi 30 de litri de băuturi, iar inspectorii de la Protecţia Consumatorului au aplicat amenzi în valoare de peste 25.000 de lei.

Vă mai recomandăm:

 

„România Sălbatică”, documentarul cel mai apreciat la TIFF. Ce fotografii l-au impresionat chiar şi pe autorul lor

 

Braşoveanul care transmite Jocurile Olimpice pentru întreaga planetă: „Românii au ajuns să fie apreciaţi la adevărata lor valoare“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite