„Cadoul” de Crăciun făcut de consilierii locali pentru 21 de angajaţi ai unei societăţi din subordinea Primăriei Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
21 de angajaţi de la RIAL Braşov vor fi concediaţi FOTO Ioan Buciumar
21 de angajaţi de la RIAL Braşov vor fi concediaţi FOTO Ioan Buciumar

21 de angajaţi ai societăţii RIAL, care administrează clădirile aflate în proprietatea Primăriei Braşov, vor fi concediaţi chiar de Crăciun, ca urmare a unei decizii a consilierilor locali

21 de muncitori de la societatea RIAL, aflată în subordinea Primăriei Braşov, îşi vor pierde slujba chiar înainte de Crăciun. Aleşii locali au adoptat un proiect de hotărâre prin care se doreşte eficientizarea societăţii şi care presupune concedierea a 30% din angajaţii societăţii. Unul din zugravii care lucrează la RIAL s-a prezentat în şedinţa de plen a Consiliului Local şi a încercat să susţină cauza colegilor săi. 

„Înainte să semnaţi sentinţa care vine acum, în prag de sărbători, pentru 21 de colegi de-ai noştri din societatea RIAL, vreau să-l întreb pe domnul primar cum este posibil ca un director să fie demis pe baza unor criterii, iar pentru aceleaşi rezultate, noul director să-şi mărească salariul. Societatea este pe minus, dar a mai înfiinţat posture de ingineri, de directori şi singura soluţie pe care domnul director o găseşte este să dea afară personalul care munceşte”, a explicat Petre Dragomir, zugrav la RIAL Braşov.

Angajatul societăţii mai spune că nu înţelege de ce Primăria oferă altor firme lucrări care ar putea fi executate de RIAL: Primarul Allen Coliban a explicat că la societate există o situaţie bizară. 

„Toate deciziile cu privire la atribuirea unor contracte se iau conform unor proceduri legale. Nu vrem să închidem RIAL, vrem să-l eficientizăm, acesta a fost demersal încă de la început. Ştiu despre câteva măsuri absolut necesare şi logice, acelea de a avea personal calificat pentru a executa lucrări cu certificare ISU, pentru că sunt astfel de lucrări, însă firma nu avea nici o certificare pe această zonă, iar, acum, are”, a explicat Allen Coliban, primarul Braşovului. 

Directorul RIAL spune că nu a găsit alte soluţii în acest moment. „Am întârziat foarte mult - din cauza procedurilor şi etapelor care trebuie parcurse – semnarea unor contracte care să ne acorde front de lucru. În condiţiile acestea şi pentru a evita orice situaţie delicată prin care societatea RIAL ar putea să treacă, trebuie să apelăm la formula prin care o parte din muncitori – 21 din cei 72 care alcătuiesc personalul ethnic – să nu mai facă parte în acest moment din acest serviciu”, a declarant Sorin Jula, directorul RIAL.

Proiectul a trecut cu 22 de voturi pentru şi 4 împotrivă, astfel că directorul firmei va trebui să aleagă 21 de angajaţi care vor rămâne fără loc de muncă, în plină iarnă. Societatea RIAL gestionează clădirile aflate în proprietatea Primăriei Braşov şi execută diverse lucrări de întreţinere, modernizare sau renovare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Desculţ, prin frig şi zăpadă. Unde l-au găsit salvamontiştii pe tânărul plecat dintr-un hotel din Poiana Braşov

Silvicultorii din Braşov dezvăluie care este cea mai bună variantă de pom de Crăciun. Nu este bradul la ghiveci

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite