Braşovul strânge semnături pentru graţierea lui Gică Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost fotbalist şi antrenor, Vasile Kraila se consideră unul din prietenii lui Gică Popescu şi a decis să demareze o campanile de strângere de semnături pentru eliberarea lui Gică Popescu.

Fostul căpitan al naţionalei a fost condamnat la 3 ani, o lună şi zece zile de închisoare în „Dosarul Transferurilor”, alături de aşţi şapte grei ai fotbalului românescu.

Kraila spune că Gică Popescu a dovedit de la început că îşi recunoaşte greşeala şi a returnat banii pe care îi datora statului român pentru transferul lui Florin Bratu de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, în anul 2003. „Aş vrea să am o iniţiativă prin care să adun cât mai multe semnături care să fie trimise către Preşedintele României pentru ca acesta să poată şi să dea un decret de graţiere. Este ceva groaznic ca un asemenea om, pentru care am ieşit în stradă de atâtea ori, pe care l-am aplaudat şi care a făcut foarte multe lucruri pozitive, nu numai în fotbal, să suporte o asemenea pedeapsă, pe care o consider foarte mare. Nu contest deciziile judecătorilor, dar cred că merită o asemenea acţiune şi cred în clemenţa Preşedintelui că va semna un decret de graţiere “, a declarat Vasile Kraila, actualmente membru în staff-ul Corona Braşov, citat de bzb.ro.  

Kraila îşi motivează iniţiativa prin faptul că Gică Popescu a făcut lucruri extraordinare pentru România şi că a greşit o singură dată. Mai mult în primă instanţă Gică Popescu a primit o pedeapsă cu suspendare, fapt acceptat şi de procurori care nu au cerut o pedeapsă cu executare.

La Braşov se vor organiza mai multe puncte de strângere de semnături pentru ca numărul acestora să fie cât mai mare. Kraila a precizat că strângerea de semnături va fi doar pentru Gică Popescu, fără a-i implica pe ceilalţi condamnaţi din dosar.

Ştiri pe aceeaşi temă:

DOCUMENT Sentinţă definitivă în dosarul „Transferurilor”. Cei opt grei ai fotbalului românesc au ajuns după gratii  

Reacţiile după decizia din Dosarul Transferurilor. Toţi cei opt inculpaţi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite