Brașovenii se tem că oamenii străzilor vor fi din nou stăpânii catacombelor. Ce spune Primăria

0
Publicat:

Luni, 20 martie, catacombele Brașovului aveau din nou porțile deschise și păreau că sunt din nou casa oamenilor străzii. Primăria spune că a deschis porțile doar pentru efectuarea unei expertize

Catacombele Brașovului au fost deschise pentru câteva ore FOTO Ioan Buciumar
Catacombele Brașovului au fost deschise pentru câteva ore FOTO Ioan Buciumar

Porțile de la catacombele Brașovului erau deschise luni, în jurul prânzului. Trecătorii au crezut că oamenii străzii au pătruns din nou aici, așa cum s-a întâmplat mai mulți ani înainte de curățarea acestora.

Catacombele de după ziduri au ajuns din nou să fie frecventate de oamenii  fără adăpost. Porțile metalice ale intrărilor au fost sparte. În curând se vor transforma în depozite de deșeuri, focare de infecție”, a scris un cititor, care ne-a trimis mai multe informații despre ce a văzut.

Primăria spune că nu a fost vorba de oameni ai străzii și că a pus din nou lacătul pe porți, după ce făcuse câteva verificări la catacombe.

„În această perioadă se desfășoară expertizarea catacombelor pentru stabilirea valorii lor și pentru includerea lor în circuitul civil. În perioada în care s-au făcut aceste evaluări, un grup de tineri a profitat și a intrat în spațiul catacombelor. A fost Poliția Locală să verifice, Nu au făcut mizerie, nu a fost nicio problemă”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Catacombele, motivul unui scandal în 2021

Reprezentantul municipalității brașovene mai spune că, în momentul finalizării tuturor etapelor pentru includerea catacombelor în circuitul turistic, acestea vor fi din nou deschise pentru public.

Catacombele Brașovului s-au aflat în centrul unui scandal la nivel local. Primăria a oferit spațiul Asociației Amural, care a dezvoltat aici un proiect extrem de apreciat la acea vreme (din mai până în august 2021), Brașov Underground Museum, însă condițiile în care a fost oferit spațiul nu au fost foarte clare.

Curtea de Conturi a efectuat un audit, în urma căruia a constatat câteva deficiențe. Potrivit auditorilor, reprezentanții Asociației Amural au solicitat municipalității acordarea gratuită a spațiului, dar și asigurarea utilităților, fără însă a exista o aprobare a Consiliului Local Brașov în acest sens, fără existența unui act juridic încheiat cu unitatea administrativ-teritorială a municipiului Brașov și fără acordul acesteia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite