Braşov: Protestatarul Botorog s-a urcat într-un pom din faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Botorog este intangibil pentru poliţişti şi jandarmi
Braşov: Botorog este intangibil pentru poliţişti şi jandarmi

Cu o zi înainte de procesul în urma căruia ar putea să fie din nou arestat, Gheorghe Botorog s-a urcat într-un pom din faţa Prefecturii Braşov pentru a-şi striga vechile lozinci.

De această dată, Gheorghe Botorog a urcat cu el în pom şi butoiul de care este „nedespărţit" de câteva luni, folosindu-l pe post de tobă. Botorog s-a urcat în copac la primele ore ale dimineţii, înainte ca forţele de ordine aflate în faţa sau în incinta Prefecturii să aibă posibilitatea de a-l împiedica.

Chiar dacă profera injurii dintre cele mai scabroase la adresa primarului George Scripcaru şi a prefectului Ion Gonţea, Botorog nu a fost ridicat de poliţişti sau jandarmi. Oamenii legii s-a rezumat doar la a-l filma şi fotografia.  

Gheorghe Botorog  şi-a început seria de proteste în toamna anului 2003, atunci când autorităţile locale i-au confiscat mai multe animale găsite pe domeniul public. De atunci, Botorog a primit mii de amenzi, a fost reţinut, arestat şi chiar internat la Spitalul de Psihitrie, însă el a fost pus de fiecare dată în libertate şi şi-a reluat mereu acţiunile de protest.    

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite