Braşov: Elevii intoxicaţi au consumat caş cu stafilococi

0
0

Specialiştii de la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) din Braşov au făcut o serie de teste rapide la probele prelevate din mâncarea consumată de copii la pensiunea din Moeciu şi au depistat prezenţa unui stafilococ în caşul preparat în gospodăria unităţii de cazare.

CITIŢI AICI ÎNTREAGA POVESTE A INTOXICĂRII COPIILOR!

Potrivit reprezentanţilor DSV, cei 11 copiii, care au fost ieri transportaţi de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu tulburări gastro-intestinale, scaune diareice, greţuri şi vărsături, au mâncat la pensiune caş poluat microbiologic.

Mâine vom avea o confirmare certă asupra tipului de stafilococ existent în proba de caş. Din punctul meu de vedere, în acest caz, nu poate fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară, ci despre o infecţie alimentară. În acest context, îi rog pe agenţii economici care desfăşoară activităţi de acest tip să fie atenţi la grupul ţintă şi să ofere o ofertă de mâncare potrivită cu vârsta grupului respectiv", a spus dr. Dorin Enache, şeful DSV Braşov.

Pensiunea la care s-a cazat grupul format din 50 de elevi, din Bucureşti, nu era înregistrată sanitar-veterinar, motiv pentru care reprezentanţii DSV au amendat proprietarul cu suma de 20.000.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite