Botorog şi-a mutat protestele într-un pom din faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botorog a protestat în pom Foto.Flavia Cistian
Botorog a protestat în pom Foto.Flavia Cistian

Dacă până acum Gheorghe Botorog a protestat la uşa instituţiei, azi dimineaţă el şi-a schimbat locul şi s-a cocoţat într-un copac din faţa Prefecturii, unde a început să-şi verse oful.

Nu este pentru prima dată când Botorog protestează în copac. În urmă cu câţiva ani, angajaţii Primăriei au fost nevoiţi să taie magnolia din faţa Prefecturii fiindcă arborele se transformase în locul de protest preferat al lui Gheroghe Botorog.

Braşoveanul în vârstă de 51 de ani spune că nu va înceta protestele până când autorităţile nu-i vor rezolva problemele.  „Am 200 de plângeri penale. Am muncit de la 10 ani, am avut animale, am fost sudor şi apoi fochist şi toată munca mea s-a dus", spune Botorog.

Protestele braşoveanului au început în 2003, atunci când autorităţile locale i-au confiscat mai multe vaci care păşteau pe domeniul public, în Centrul Civic. Animalele au fost sacrificate după ce Botorog nu a putut face dovada proprietăţii, pentru a le răscumpăra. De atunci, braşoveanul a primit sute sau chiar mii de amenzi, a fost reţinut, arestat şi chiar internat la Spitalul de Psihitrie, însă el a fost pus de fiecare dată în libertate şi şi-a reluat mereu acţiunile de protest.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite